Ga naar de inhoud
Entertainment

Michiel Huisman maakt kans op bijzondere award

Michiel Huisman Beeld © ANP

De Nederlandse acteurs Michiel Huisman (39) en Katja Herbers (40) maken kans om in de prijzen te vallen bij de eerste uitreiking van de 'Critics' Choice Super Awards', een afgeleide van de gewone 'Critics' Choice Awards'.

De nieuwe awardshow is in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op onder het grote publiek populaire genres als superhelden, sciencefiction, fantasy, actie en horror. Deze categorieën maken normaliter minder vaak kans om in de prijzen te vallen bij de bekende grote awardshows.

Michiel
Lees ook:
Michiel Huisman schittert in nieuwe serie The Flight Attendant

Michiel Huisman is genomineerd in de categorie beste acteur in een horrorfilm voor zijn rol in The Other Lamb. Katja Herbers maakt op haar beurt kans in de categorie beste actrice in een horrorserie voor haar rol in de CBS-serie Evil. De meeste filmnominaties staan met vijf stuks op naam van Palm Springs. Lovecraft Country van HBO heeft in de televisiecategorieën de meeste kans: zes keer.

Michiel
Lees ook:
Michiel Huisman moest na coronapauze weer erg wennen

De nominatielijst had er zonder coronacrisis vermoedelijk heel anders uitgezien. Grote studio's als Marvel, bekend van de superheldenfilms, stelden de release van hun films uit.

De winnaars worden op 10 januari bekendgemaakt tijdens een tv-show op de Amerikaanse zender The CW Network. De uitreiking wordt gepresenteerd door Kevin Smith en Dani Fernandez.