Entertainment

Hevige bonje tussen Grey's Anatomy-acteurs laait weer op

18 november 2020 12:34
Katherine Heigl en Isaiah Washington in 'Grey's Anatomy' Beeld © ABC

Het is niet alleen drama ín het Grey-Sloan ziekenhuis, ook buiten de medische deuren barst het los. Isaiah Washington (57), die dokter Burke speelde in 'Grey's Anatomy', heeft opnieuw uitgehaald naar zijn voormalige collega Katherine Heigl (41).

"Ik ga nóóit mijn vrijheid van meningsuiting laten onderdrukken"

Isaiah werd in 2007 ontslagen nadat hij zijn Grey's Anatomy-collega T.R. Knight, oftewel dokter George O'Malley, uitschold omdat hij homo is. Katherine, die niet alleen zijn beste vriendin Izzie Stevens speelt, maar ook in het echte leven goede vrienden met hem is, nam het destijds voor T.R. op. "Ik ga heel eerlijk zijn. Ik vind dat Isaiah maar niet meer publiekelijk uitspraken hierover moet doen", zei de actrice destijds tegen Access Hollywood. Om onduidelijke redenen haalt Isaiah nu uit naar zijn voormalige collega. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patrick Dempsey vindt terugkeer in Grey's Anatomy heerlijk

'Deze vrouw heeft ooit geroepen dat ik 'nooit' meer in het openbaar zou mogen spreken. De wereld was het toentertijd met haar eens en deed er alles aan om mij te ontslaan', klinkt Isaiah's beklag op Twitter. 'Ik wou dat ik in 2007 Twitter had, want ik ga nóóit mijn vrijheid van meningsuiting laten onderdrukken.' Het was niet de enige sneer die hij maakte naar Katherine en de medische dramaserie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patrick Dempsey verrast Grey's Anatomy-fans met comeback

Toen een volger het opnam voor Katherine, schoot dat in het verkeerde keelgat bij Isaiah. De fan beweert dat de actrice in de bres sprong voor haar homoseksuele vriend. Maar Isaiah wil het niet horen. 'Je was er niet bij', schrijft de acteur. 'Ze geeft helemaal niets om haar homoseksuele vriend.' Hij sleurt Chandra Wilson, die Miranda Bailey speelt, mee de modder in. 'Zij weet daar ook alles van', meent Isaiah. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Grey's Anatomy stopt na dit seizoen'

In zijn eigen programma Isaiah Washington: Kitchen Talk deed de acteur al een boekje open over deze situatie. "Het verhaal is een leugen en uit verband getrokken", zei hij afgelopen juli. Hij bood zijn excuses aan omdat hij 'een familieman' is. "Ik ga me nooit meer verontschuldigen. Trump doet dat ook niet, als je je namelijk ergens voor verontschuldigt, dan geeft je toe dat je fout zat. Ik heb niets fout gedaan." 

Isaiah is al tijden niet meer te zien in Grey's Anatomy, maar de serie heeft absoluut geen last gehad van zijn vertrek. Inmiddels zijn ze alweer bij seizoen 17 en verbreken ze record na record. Toch lijkt het erop dat dit de laatste zal zijn. In de video hieronder zie je waarom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore