Ga naar de inhoud
Entertainment

Coronaproof Tussen Kunst en Kitsch maakt het de experts lastiger

Beeld © Michel Snater

De opnames van 'Tussen Kunst en Kitsch' moesten door de coronacrisis even stil worden gelegd. Vanavond is de eerste volledige coronaproof versie van het programma te zien, met daarin meteen het meest waardevolle kunstwerk ooit. Althans, in de vijf jaren dat Frits Sissing (57) het programma presenteert. Toch waren de opnames wel lastiger voor de experts, vertelt de presentator aan het 'AD'.

"Hij kon er achteraf wel om lachen"

Normaal gesproken lopen er hordes mensen in de studio van het programma, maar dat kon nu uiteraard niet. Daarom konden mensen nu via internet iets inbrengen en op basis van de foto's en verhalen werden sommige mensen dan uitgenodigd op locatie. 

Die nieuwe manier van werken bracht soms wel problemen met zich mee. Zo was één van de experts heel beteuterd toen een beeldje waarvan hij hoge verwachtingen had in het echt heel klein bleek te zijn. "Wel tien keer kleiner dan het op de foto leek. Hij kon er achteraf wel om lachen", vertelt Frits aan het AD.

Flirtende
lees ook:
Flirtende Frits Sissing maakt geen indruk op Eva Jinek

Maar het had óók voordelen. Zonder deze maatregelen was het meest zeldzame kunstwerk sinds Frits het programma presenteert namelijk nooit opgedoken. "Die man vertelde dat hij nooit naar zo'n taxatiedag zou gaan, maar nu hij simpelweg een foto kon insturen via de mail. Dat is drempelverlagend. We krijgen nu andere stukken en andere mensen, ook jongere mensen. Dat is mooi."

In de video hieronder vertelt Frits meer over de bijzondere opnames van Tussen Kunst en Kitsch.

Frits
lees ook:
Frits Sissing presenteert ondanks quarantaine Musical Sing-a-Long

Bijzondere opnames 'Tussen kunst en kitsch'

03:59