Entertainment

Thomas Berge: 'Ik dronk een fles wodka per dag'

17 november 2020 13:11
Thomas Berge Beeld © ANP

Hij was slechts 14 jaar oud toen hij zijn eerste biertje dronk en op zijn twintigste liet hij zich opnemen in een verslavingskliniek omdat hij worstelde met een drank- en drugsprobleem. Nu doet Thomas Berge (30) een boekje open over deze worsteling in de podcast van Koos van Plateringen.

"Ik zat in mijn eentje op de bank met een paar lijntjes voor mijn neus naar Comedy Central te kijken"

In de podcast Eerlijk over alcohol van Koos van Plateringen vertelt Thomas, ook wel bekend als Chiel Ottink, dat hij al vroeg in aanraking kwam met alcohol. Hij wist al vanaf het eerste slokje dat hij het eigenlijk veel te lekker vond. "Je hebt het gevoel dat je moe wordt, maar actief bent." Voor de zanger, die op zijn twaalfde doorbrak met het nummer 'Mijn Luchtballon', zorgde het voor de nodige ontspanning.

In de jaren die volgden ging Thomas steeds meer drinken. "Ik dronk denk ik wel een fles wodka weg. Per dag. Dat was echt mijn dieptepunt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Berge niet meer aan het daten met Adinda

Ook het drugsgebruik van de zanger liep uit de hand. "Het was niet rock en roll, want ik zat in mijn eentje op de bank met een paar lijntjes voor mijn neus naar Comedy Central te kijken. Dat was het enige waar ik nog vrolijk van werd." Hij klopte daarom aan bij verslavingsdeskundige Keith Bakker. 

In de jaren die daarop volgden dronk Thomas helemaal niets. Totdat hij vier jaar later op vakantie ging met zijn familie. "We zaten in een van de mooiste restaurants van Curaçao en het was ergens na oudjaarsdag. (...) Dat gevoel op een eiland. Life is good", legt hij uit. De zanger besloot een glas witte wijn te bestellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thomas Berge woont weer bij ex: 'Juiste beslissing'

De zanger heeft alcohol nog steeds niet helemaal afgezworen, zo kan hij genieten van een goed glas wijn. Wel met mate. "Als ik merk: ho, dit gaat niet goed of het wordt een gewenning, dan weet ik precies wie ik moet bellen. Dan heb ik de tools om ook weer gelijk eruit te stappen." Daarna volgt een periode waarin de zanger geen druppel drinkt.

Qua drugsgebruik is dat anders. "Met coke is het gewoon: die eerste is te veel. En als ik erover heen ben, is duizend niet genoeg. Dus die drempel ligt voor mij nu daar. Als ik erover heen ga heb ik een probleem. Maar tot nu toe is die drempel nog heel erg hoog."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore