Entertainment

Monica leert van fouten en voert drastische verandering door

17 november 2020 11:15 Aangepast: 17 november 2020 11:17
Monica Geuze Beeld © ANP

Volgers van Monica Geuze (25) kunnen eindelijk op meer transparantie rekenen. Waar het niet altijd duidelijk was of de vlogger producten en diensten gratis kreeg of zelfs betaald werd voor een samenwerking, pakt ze dat tegenwoordig anders aan.

"In deze video zitten geen betaalde samenwerkingen verwerkt"

Vorige week maakte Monica een volger nog uit voor een 'gepensioneerde oude zak', nadat hij week in, week uit commentaar leverde op de samenwerkingen waarvoor de vlogger niet eerlijk uit zou komen. De maat is vol en dus voert ze een drastische verandering door: tegenwoordig kun je bovenin de beschrijving van de video's zien of een video gesponsord is of niet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Geuze: 'Onder druk gezet om zwangerschap bekend te maken'

In bovenstaande video geeft Monica bijvoorbeeld openheid van zaken. Ze schrijft: 'In deze video zitten geen betaalde samenwerkingen verwerkt. Sommige dingen heb ik echter wel gekregen van bedrijven voor PR doeleinden (hier zijn geen afspraken over gemaakt, ik bepaal zelf wat ik daar mee doe) Zoals: NARS, Totaalbed, Waterpik.'

Zo laat Monica zien hoe blij ze is met haar gratis gekregen droombed, hoe fantastisch ze de nieuwe producten van make-up merk NARS vindt en hoe ze zichzelf een waterflosser aan heeft laten smeren, dat ze eigenlijk dus gewoon gratis gekregen heeft. Dit is overigens een vrij normale manier van werken onder influencers, waarop Monica geen uitzondering is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Geuze: 'Relatie met Robbert is anders dan met exen'

Monica moet vaker commentaar van haar kritische volgers verwerken. Onlangs haalde ze nog naar hen uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore