Entertainment

Angela de Jong haalt snoeihard uit naar Op1-duo Astrid en Paul

16 november 2020 15:44
Beeld © ANP

Angela de Jong (44) heeft in haar nieuwste column snoeihard uitgehaald naar het nieuwste 'Op1'-duo Astrid Joosten (62) en Paul de Leeuw (58). De twee doorgewinterde presentatoren zijn nu twee weken onderweg en Angela vindt het helemaal niets, briest ze in het 'Algemeen Dagblad'.

"Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken"

Afgelopen vrijdag hadden Astrid en Paul zorgondernemer Erik-Jan Vlieger te gast, die kwam vertellen over de zogeheten '60-min maatschappij', waarin jongeren zich meer van ouderen scheiden. Angela kon het niet waarderen dat Astrid en Paul geen enkele kritische vraag stelden. "Je kunt een hoop van hen zeggen – dat de één een lekker kwisje kan presenteren bijvoorbeeld en de ander kampioen gekke bekken trekken is – maar een stevig interview hoort niet direct bij hun kerncompetenties", zegt ze snoeihard.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Angela de Jong heeft geen goed woord over voor 'volgepakte' talkshows

De meest gevreesde tv-recensente van ons land is in ieder geval goed klaar met het nieuwste duo van Op1. Angela zou graag Jeroen Pauw weer op de late avond van NPO 1 zien. "En niet alleen op vrijdagavond. Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. En het is ook geen 2 voor 12 waarbij de kijker thuis gezellig meepuzzelt naar het goede antwoord. Het vraagt vakmanschap, dat te weinig wordt getoond op de late avond van NPO 1."

Dat Paul nu weer aan de slag is gegaan bij de publieke omroep, deed toch wenkbrauwen fronsen, gezien hij de laatste tijd aan de slag was voor RTL. Hoe het kan dat hij nu voor beide omroepen werkt, vertelt hij hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Angela de Jong roept 'uitmelker' Martien Meiland een halt toe

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore