Entertainment

Michael Jackson nog steeds topverdiener onder overleden sterren

14 november 2020 00:36 Aangepast: 14 november 2020 12:39
Michael Jackson Beeld © ANP

Ook elf jaar na zijn dood blijven de erfgenamen van Michael Jackson goed verdienen aan zijn muziek. De in 2009 overleden Amerikaanse zanger bracht de voorbije twaalf maanden 48 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro) in het laatje, zo schat het Amerikaanse tijdschrift 'Forbes'.

Jackson staat bovenaan de lijst van "overleden grootverdieners" die het zakenblad elk jaar publiceert. Op de tweede plaats volgt de in 1991 gestorven kinderboekenschrijver Theodor Geisel, beter bekend als Dr. Seuss (33 miljoen dollar). Op plek drie staat de in 2000 overleden striptekenaar Charles M. Schulz, bekend van de stripreeks "Peanuts" (32,5 miljoen dollar).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makers Michael Jackson-docu Leaving Neverland bezig met vervolg

De top vijf bestaat verder uit de in 2005 overleden golfkampioen Arnold Palmer (25 miljoen dollar) en zanger Elvis Presley (23 miljoen dollar). Hij overleed in 1977.

Op de zesde plaats volgt Kobe Bryant, de basketbalster die in januari om het leven kwam bij een helikopterongeval. De verkoop van sportkledij en zijn autobiografie bracht volgens Forbes 20 miljoen dollar op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix komt met serie over Elvis Presley

Op de lijst van dertien overledenen staan ook nog rapper Juice WRLD, zanger Bob Marley, de ex-Beatles John Lennon en George Harrison, popster Prince, Queen-zanger Freddy Mercury en Hollywoodster Marilyn Monroe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore