Ga naar de inhoud
Entertainment

Emily in Paris-'Gabriel' werd geïnspireerd door deze SATC-acteur

Lucas Bravo als Gabriel in Emily in Paris Beeld © CAROLE BETHUEL/NETFLIX

Het is moeilijk om níét de overeenkomsten te zien tussen 'Sex and the City' en 'Emily in Paris'. Met dezelfde regisseur aan het roer heeft 'Emily in Paris' een heerlijk 'SATC'-tintje en ook hoofdrolspeler Lucas Bravo (32) liet zich inspireren door de mateloos populaire sitcom. Dat vertelt hij in gesprek met 'E! News'.

"Omdat Gabriel ook creatief en nuchter is, raakte ik tot op zekere hoogte geïnspireerd door hem"

Sinds Netflix Darren Star als regisseur en Patricia Field als stylist heeft gestrikt, is Emily in Paris de moderne opvolger van Sex and the City geworden. Hoewel Lucas huiverig is om de twee populaire series met elkaar te vergelijken, biecht hij wel op dat Aiden, gespeeld door John Corbett, zijn inspiratiebron was toen hij in de huid van de Franse knapperd Gabriel kroop. "Ik was ook fan van de show toen ik opgroeide en ik was gek op Aiden. Omdat Gabriel ook creatief en nuchter is, raakte ik tot op zekere hoogte geïnspireerd door hem."

Grote
Lees ook:
Grote veranderingen op komst in nieuw seizoen Emily in Paris

Het tweede seizoen van Emily in Paris is inmiddels aangekondigd. Het is te hopen dat de Franse criticasters over dit seizoen wél te spreken zijn. De stereotypering van de Franse hoofdstad en de amerikanisering van de ervaring in Parijs vielen niet in goede aarde bij de Franse kijkers. Hun kritieken op het eerste seizoen waren al net zo scherp als de uitspraken van de eeuwig chagrijnige Sylvie van Savoir. 

De Franse entertainmentsite Sens Critique liet zich er ook al over uit. Zij stellen dat je 'wel heel erg van sciencefiction moet houden' om Emily in Paris te kijken. 'De schrijvers moeten hebben getwijfeld om iedere Fransoos een stokbrood onder de arm te duwen óf een baret op te doen, om duidelijk te maken dat ze écht Frans zijn.'

'Geen
Lees ook:
'Geen spijt van wanhopige clichés in Emily in Paris'
Bron: RTL Boulevard