Entertainment

Monica Geuze furieus op volger: 'Gepensioneerde oude zak'

13 november 2020 12:09
Monica Geuze Beeld © ANP

Het komt weleens voor dat Monica Geuze (25) geheel toevallig (of... niet) vergeet te vermelden dat ze betaald heeft gekregen om een merk te promoten op haar kanalen. Door de aangescherpte regels van de Reclame Code Commissie is het deze week al helemaal een hot topic. Monica hoeft niet bang te zijn dat dit onopgemerkt aan haar publiek voorbijgaat, want één volger in het bijzonder trekt iedere keer bij haar manager Stanley aan de bel.

"Ik mag niet eens een broccolisoepje maken"

Dat gaat de influencer veel te ver. In een video met haar beste vriendin Danique klaagt ze steen en been over de klachten die haar manager binnenkrijgt. "Er is een of andere... Ik noem hem even Max K. Die mailt dus heel vaak naar Stanley van 'Monica heeft niet benoemd dat iets een samenwerking is', bla bla bla. Soms vergeet ik dat oprecht, maar dan plaats ik het altijd erbij. Mijn volgers weten echt wel dat als ik een half uur over Tan Revel lul, dat het een samenwerking met Tan Revel is."

Maar wat vooral tegen het zere been is, is dat 'Max K.' bijna wekelijks een klacht stuurt. Het toppunt was dat hij afgelopen tijd een soort Excel-bestand heeft gemaakt met alle momenten waarop Monica sluikreclame zou maken in haar video. "Stanley werd helemaal leip. (...) 'Het feit dat broccoli in haar vlogs regelmatig worden genoemd, levert de verdenking op dat zelfs deze vermelding gesponsord is.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica wil van hormonen af: 'Ben een half jaar een draak geweest'

Monica denkt: mij niet bellen. "Oké, gepensioneerde oude zak", zegt ze terwijl het stoom nog net niet uit haar oren komt. "Echt een ziekeling. Max, als je kijkt: ik ben lekker bij de McDonald's aan het vreten en het is niet gesponsord. (...) Ik vind het echt niet erg om te vermelden dat iets een betaalde samenwerking is, maar als ik vermeld dat iets niet gesponsord is: houd dan je bek gewoon, joh. Ik mag niet eens een broccolisoepje maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Geuze zet drastisch besluit door

Het is niet de eerste keer dat Monica uithaalt naar kritische volgers. Hieronder deed ze dat ook al eens. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore