Entertainment

Nieuwe film Jamie Dornan leidt onbedoeld tot hilariteit in Ierland

12 november 2020 14:55 Aangepast: 12 november 2020 15:13
Wild Mountain Thyme Beeld © HanWay Films

De romantische komedie 'Wild Mountain Thyme' moest een liefdevolle, gezellige film worden voor de feestdagen. De film heeft de lachers in ieder geval al op de hand, alleen was dat waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling. Jamie Dornan (38) en zijn collega's Emily Blunt (37) en Christopher Walken (77) worden namelijk belachelijk gemaakt om hun bijzondere interpretatie van een Iers accent. En da's vrij bijzonder, aangezien Jamie zelf Noord-Iers is.

"Mijn gebeden gaan uit naar het Ierse volk"

Wild Mountain Thyme volgt de verliefde Rosemary, die gespeeld wordt door Emily Blunt, in haar zoektocht naar ware liefde. Dat moet Anthony, vertolkt door Jamie Dornan, zijn. In de tussentijd komt de Amerikaan Adam (Jon Hamm) om de hoek kijken en de boel op stelten zetten. Het moest een luchtige familiefilm worden, maar de Ieren gieren het uit om de bizarre accenten die te horen zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamie Dornan: 'Ik wilde eigenlijk niet in Fifty Shades spelen'

De grootste verrassing komt uit de hoek van de Fifty Shades of Grey-acteur zelf: Jamie komt namelijk oorspronkelijk uit Noord-Ierland. Verwarring alom, aangezien hij zijn éigen accent dus niet onder de knie krijgt. De kijkers liggen in een scheur om de gefaalde Ierse spraakpoging. 'Ik heb maar de helft van de trailer kunnen aanzien', aldus één Twitteraar. 'Mijn gebeden gaan uit naar het Ierse volk', grapt een tweede. 'Ik ben gefascineerd door Jamie's accent. (...) Was dit opzettelijk?' lacht een derde. 'Dit heeft heel Ierland bij elkaar gebracht', denkt er eentje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamie Dornan is opnieuw vader van een meisje

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamie Dornan wil nooit meer in Fifty Shades of Grey spelen

Wanneer Wild Mountain Thyme de Nederlandse bioscopen bereikt, is nog niet bekend. Jamie is los van deze accentblunder natuurlijk enorm geliefd. De acteur was een tijdje geleden in Amsterdam, wat een wilde bedoening was. Hij vertelde erover aan RTL Boulevard, zoals te zien is in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore