Ga naar de inhoud
Entertainment

4 bizarre onthullingen uit The Masked Singer wereldwijd

Beeld © FOX/VTM/Workpoint Entertainment

'The Masked Singer' zit er weer op. Na weken van raden en hints weten we eindelijk welke BN'ers zich in de bijzondere pakken hebben gehesen. Waar we in Nederland soms al flink verrast werden door de onthullingen, gebeurden er wereldwijd nog veel gekkere dingen.

"Volgens de regels kan er maar één masker per week worden onthuld"

Nederlandse bekende 

Hoewel het optreden niet per se bizar was, was de onthulling dat wel. Heel Duitsland én Nederland stond op z'n kop toen bekend werd dat niemand minder dan Sylvie Meis in het pak van de Alpaca zat. Comedian Bülent Ceylan wist als enige vrij zeker dat het niet een Duitse, maar Nederlandse vrouw was in het kostuum. En die kleine voetjes, die kunnen maar van één persoon zijn: onze eigen Syl. Ze heeft genoten van haar deelname, die ze zelfs voor haar eigen zoon Damián geheim wist te houden.

Eindelijk
Lees ook:
Eindelijk is het zover: dit is de winnaar van The Masked Singer

Voortijdig masker afzetten

Niet alleen in Nederland is The Masked Singer een groot succes, ook in de Verenigde Staten weet het programma miljoenen kijkers te trekken. In de meest recente aflevering gebeurde er echter iets waar de makers waarschijnlijk niet erg van gediend zijn. Een deelnemer onthulde, zónder te zijn weggestemd, zijn ware identiteit. De Gremlin besloot dat het genoeg was. Vlak na zijn optreden mochten de juryleden raden wie er in het pak zat, maar het antwoord volgde voortijdig. "Ik wil dit masker nu af doen", liet het monster weten. Niemand minder dan acteur Micky Rourke bleek in het pak te zitten. Zijn verklaring? "Het is veel te heet."

Géén onthulling

Ook in Thailand lopen ze weg met The Masked Singer. Eén optreden zorgde echter voor een waar online-protest onder de kijkers - en dan met name de onthulling. Of beter gezegd: het ontbreken daarvan.

Het eerste seizoen ging niet helemaal zoals gepland. Er werd na vier maanden een drie uur durende seizoensfinale aangekondigd en de presentator beloofde dat alle overgebleven kandidaten zich zouden ontmaskeren. Maar er bleef aan het einde nog eentje over, de populaire Durian. De presentator kapte ineens het programma af, zonder de ontmaskering van Durian. "Kijkers in het hele land willen nu graag weten wie je werkelijk bent", aldus presentator Kan Kantathavorn "We zullen volgende week het gezicht achter Durian zien, want volgens de regels kan er maar één masker per week worden onthuld."

Dit zorgde voor veel boegeroep en woedende juryleden én veel kritiek op social media. De omroep liet later weten dat het door tijdsgebrek en technische fouten niet mogelijk was om verder te gaan met de uitzending. Een week later werd hij alsnog onthuld en bleek Itsara Kidnitchee te zijn, zanger van een populaire band. Zijn optredens waren online ook een grote hit. Zo wist zijn vertolking van Adeles 'Set Fire To The Rain' 150 miljoen views te scoren op YouTube. 

John
Bekijk ook:
John van den Heuvel en Kees van der Spek in The Masked Singer

K3-reünie  

Bij onze zuiderburen gebeurde er iets wat veel Vlaamse harten deed smelten. Waar wij Loretta Schrijver als panellid hebben, hebben zij Karen Damen weten te strikken. Daarom wisten ze ook een andere voormalig K3-lid zo ver te krijgen om mee te doen. In het pak van de Zeemeermin bleek niemand minder dan Kathleen Aerts te zitten, die al jaren in Zuid-Afrika woont. Het zorgde ervoor dat Karen het podium op rent als ze haar voormalige K3-bff ziet.

Ook de Nederlandse versie kende een emotionele onthulling. Zo bleek Ernst Daniël Smid in het pak van de Yeti te zitten. De zanger kampt al enige tijd met de ziekte van Parkinson en vertelde dolblij te zijn dat hij mocht meedoen. Hij vertelde er in RTL Boulevard alles over.

The Masked Singer-afvallers reageren op hun exit

02:20