Entertainment

Afschuwelijk verhaal van Thomas in Over Winnaars raakt

12 november 2020 07:00 Aangepast: 12 november 2020 09:14
Beeld © RTL

Jamai Loman (34) wil met het programma 'Over Winnaars' mensen met een beperking helpen hun droom waar te maken. Ditmaal helpt hij de 36-jarige Thomas, die een dwarslaesie heeft, maar iets heel bijzonders gaat doen.

"Dan word je wakker en doen je benen het niet meer"

"Ik heb acht jaar geleden een auto-ongeluk gehad op Curaçao", vertelt Thomas, die destijds op het eiland woonde. "Ik reed in de nacht terug naar huis, zoals altijd eigenlijk. Voor ik het weet, schiet er iemand achter mij en hij wil de auto hebben. Hij bleef maar achter mij duwen en schreeuwen en ik maar doorrijden, dan weer hard en dan weer zacht. Toen reed hij naast me, en heeft hij mij van de weg geduwd. Ik raakte in een afwateringskanaal." Thomas vloog door zijn voorruit. "Mijn longen waren kapot, mijn hoofd lag open. Vocht achter mijn longen en klaplongen", somt hij op. "En mijn rug was gebroken. Dan lig je daar in het ziekenhuis, 7000 kilometer van huis. Dan word je wakker en doen je benen het niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangrijpend verhaal van Sarah in Over Winnaars raakt kijker

Thomas kwam er al snel achter dat hij niet meer kon lopen. "Je mist gewoon je gevoel. Dan hoop je altijd nog dat het goedkomt. Twee dagen later komt de revalidatiearts en die zegt: 'Thomas, ga er maar vanuit dat je nooit meer kunt lopen.' En dat vond ik wel heel zwaar. Die boodschap raakt me nog."

Hij was een sportieve jongen, maar dat heeft Thomas allemaal moeten inleveren. "Het was heel confronterend, want met een snowboard kon ik alles. Maar dat ging niet meer." Jamai wil hem weer een soortgelijke ervaring doen beleven. Hij stelt voor dat Thomas gaat paragliden. "Ik had er nooit over nagedacht dat dit iets was wat ik zou kunnen doen", reageert die. Maar het gaat niet helemaal vanzelf, want er moet wel getraind worden. Dat verloopt niet altijd even makkelijk, zoals je hieronder kan zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marleen deelt haar indrukwekkende verhaal in Over Winnaars

Nadat Thomas eerst een proefvlucht maakt, moet hij het daarna alleen doen. Om hem een steuntje in de rug te geven, gaat Jamai achter hem aan. Na de proefvlucht staat Thomas een grote verrassing te wachten: zijn vriendin Leontine. Daarna is het tijd voor Thomas om helemaal solo de vlucht te maken. "Wat een kick, wat te gek", roept hij uit.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore