Entertainment

Oprah Winfrey en Brad Pitt slaan handen ineen

11 november 2020 03:54 Aangepast: 11 november 2020 08:43
Brad Pitt Beeld © ANP

Brad Pitt (56) en Oprah Winfrey (66) slaan de handen ineen voor een verfilming van bestseller The Water Dancer. Hun productiebedrijven gaan samen aan de slag met de filmversie van het boek van Ta-Nehisi Coates.

The Water Dancer was het eerste boek dat Winfrey koos toen zij vorig jaar haar beroemde Oprah's Book Club nieuw leven inblies voor Apple TV+. Het is het eerste fictiewerk van journalist Coates, die in 2015 de prestigieuze National Book Award won voor zijn Between The World And Me, een serie brieven aan zijn tienerzoon over zijn ervaringen als zwarte man in Amerika, verweven met de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse bevolking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Buckingham Palace vroeg Oprah naar vriendschap met Meghans ma'

Ook The Water Dancer draait om dat thema, maar dat boek heeft een paranormale twist. De roman gaat over slaaf Hiram Walker, die er tijdens een ongeluk achter komt dat hij een bovennatuurlijke gave heeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt na drie maanden alweer vrijgezel

Het is niet het eerste gemeenschappelijke project van Pitts productiehuis Plan B en Winfrey's Harpo Films; ze werkten eerder samen aan Selma. Die film, over de protestmars van Martin Luther King in Alabama, werd in 2015 genomineerd voor een Oscar voor beste film en won dat beeldje voor beste liedje, voor 'Glory' van John Legend en Common.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore