Entertainment

Chantal Janzen over veranderen uiterlijk: 'Begin dit jaar te veel gekloot'

10 november 2020 11:47 Aangepast: 10 november 2020 12:16
Chantal Janzen Beeld © ANP

Voor de nieuwste editie van '&C' stapt Chantal Janzen (41) flink uit haar comfortzone. Al twintig jaar wordt ze opgemaakt door goede vriend Leco van Zadelhoff (52), maar deze keer schittert ze geheel zonder make-up op de cover.

"Omdat ik mezelf dan niet mooi vind"

Chantal laat aan RTL Boulevard weten dat ook zij haar onzekerheden heeft. Ze werd vroeger namelijk gepest om haar sproeten. "Het is niet traumatisch geweest, maar het heeft er wel in geresulteerd dat ik dacht: die vlekken wil ik gewoon weg hebben." Al snel ging ze los met foundation. "Dat zag er echt niet uit."

De presentatrice had dan ook nooit gedacht zonder make-up op de foto te gaan. "Omdat ik mezelf dan niet mooi vind."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sexy én grappig kiekje van Chantal en Tijl opgedoken

Toch is Chantal nog wel eens onzeker over haar uiterlijk. Bijvoorbeeld toen haar zoontje haar wees op haar fronsrimpel. Is botox dan een optie? Haar vaste visagist en goede vriend Leco van Zadelhoff steekt daar een kwastje voor. Volgens Chantal wil hij niet meer met haar werken als ze de natuur een handje gaat helpen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Chantal Janzen: 'Linda en ik weten hoe de vork in de steel zit'

In een nieuwe Instagram-post geeft Chantal echter toe dat ze wel eens wat geprobeerd heeft om haar uiterlijk te veranderen. "Ik ben 41 jaar, en een vrouw die net als iedere ander mens wel eens dingen uit wil proberen. Om 'mooier' te worden."

De presentatrice zegt onzeker te worden door het schoonheidsideaal in de maatschappij en dat ze daarom dingen heeft gedaan om die onzekerheid weg te nemen. "Iedereen heeft zijn onzekerheden en doet daardoor wel eens domme dingen. Ook 'bekende' mensen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers genieten van frisse Chantal Janzen in Oh, Wat Een Jaar!

De coronacrisis zorgde ervoor dat Chantal daar nu anders over denkt. "Begin dit jaar heb ik te veel gekloot; de lockdown in maart hielp me inzien dat dit zo dom was. Ik stopte ermee. Dan is mijn hoofd nu volgens mijn zoon maar hier en daar een beetje 'kapot'." In de nieuwe &C, die geheel in het teken staat van schoonheid, gaat Chantal uitgebreider op het onderwerp in. Het blad ligt vanaf vandaag in de winkel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore