Ga naar de inhoud
Entertainment

Zieke Rob de Nijs in tranen na lofzang van collega's in Op1

Rob de Nijs in Op1 Beeld © NPO 1 Op1

Iets minder dan 1,3 miljoen mensen keken vrijdagavond naar 'Op1' , dat voor de eerste keer werd gepresenteerd door het nieuwe presentatieduo Paul de Leeuw (58) en Astrid Joosten (62). Vooral het gesprek met de 77-jarige Rob de Nijs, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, maakte diepte indruk.

"Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid "

De zanger stelde vrijdagavond dat hij met een gerust hart afscheid kan nemen van de muziek en is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ''t Is mooi geweest'. Wel vindt Rob het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. "De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat", zei de zanger vrijdagavond in Op1. "Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden."

Volgend jaar is de zanger van plan om ook laatste optredens te geven. "Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af", zegt hij doelend op de coronacrisis.

Paul
Lees ook:
Paul de Leeuw kreeg na crematie vader presentatie Op1 aangeboden

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. "Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder." Wel denkt hij dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. "Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd." Maar de zanger is in goede handen. "Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee."

Zieke
Lees meer:
Zieke Rob de Nijs over zoontje: 'Maak ik me soms zorgen over'

Paul presenteert vanaf nu elke vrijdag Op1 namens BNNVARA, samen met Astrid Joosten. Het eerdere vrijdagavondduo, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, verhuist naar de maandag.