Entertainment

Johnny Depp niet langer te zien in Fantastic Beasts

06 november 2020 17:58 Aangepast: 06 november 2020 18:23
Johnny Depp Beeld © Getty Images

Johnny Depp (57) zal niet langer de rol van Grindelwald spelen in de Harry Potter-filmserie 'Fantastic Beasts'. De acteur is gevraagd te vertrekken nadat hij eerder deze week zijn smaadzaak tegen tabloid 'The Sun' had verloren.

Johnny laat vrijdag weten op Instagram dat filmstudio Warner Bros. hem heeft verzocht op te stappen uit de franchise. "En ik heb dat verzoek gerespecteerd en ik ben het ermee eens", schrijft de acteur. Wie hem gaat opvolgen in het derde deel van Fantastic Beasts, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Johnny Depp gaat in hoger beroep na uitspraak in smaadzaak

De acteur had de krant aangeklaagd wegens smaad omdat hij in een artikel uit 2018 een "vrouwenmishandelaar" werd genoemd. Een rechter oordeelde maandag dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel sprake is van smaad en dat Johnny zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld.

Johnny is dankbaar voor alle steun die hij tijdens de zaak en na de uitspraak heeft ontvangen. "Ik voel me nederig en ben geraakt door jullie vele lieve berichten en zorgen, vooral de laatste paar dagen."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Johnny Depp verliest rechtszaak tegen Britse tabloid

De acteur bevestigt daarnaast dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. "Ik blijf vastberaden en ik ben van plan te bewijzen dat de beschuldigingen tegen mij vals zijn. Mijn leven en carrière zullen niet worden bepaald door dit ene moment."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore