Ga naar de inhoud
Entertainment

Famke Louise krijgt nieuwe docu bij Videoland

Beeld © RTL

Famke Louise heeft een roerig jaar achter de rug. De 21-jarige influencer was niet alleen veel in het nieuws, ook privé speelde er voldoende. Reden genoeg voor een uniek inkijkje in haar leven, en dat is precies wat haar fans krijgen in de Videoland-docu 'Famke: Next'.

"Ik wil die kant van mij graag meer openstellen"

Famke Louise is een jaar lang gevolgd door documentairemaker June te Spenke voor de driedelige reeks. Hierin wordt meer de focus gelegd op het meisje achter Famke Louise, maar komt ook het #ikdoenietmeermee-debacle aan bod. "De reden waarom ik aan deze documentaire heb meegewerkt is dat veel mensen mij denken te kennen, maar zij zien natuurlijk alleen Famke Louise en niet wie ik in het dagelijkse leven echt ben", aldus Famke. "Ook ik ben iemand die net zoals ieder ander tegen dingen aan loopt in het leven. Dingen die mij vormen tot wie ik ben. Ik wil die kant van mij graag meer openstellen en Famke Meijer laten zien in plaats van Famke Louise."

Famke
Lees ook:
Famke Louise had identiteitscrisis tijdens eerste lockdown

"Tijdens het kijken van de vorige documentaire over Famke Louise vroeg ik mij af wat er nog meer achter Famke schuilde, ik kreeg niet echt hoogte van haar en bleef met veel vragen achter", aldus June. "Nadat ik al een half jaar met haar filmde, brak ik eindelijk door haar muur heen. De reden dat ik deze docu wilde maken, is dat Famke met zo’n groot platform zo veel mensen bereikt en hen kan insprireren om je kwetsbaarheid niet te verbergen, maar je angsten uit te spreken. Ik vind het heel erg dapper dat Famke zich nu eindelijk durft uit te spreken over hetgeen haar is overkomen. Ik wil de ziel laten zien van een jonge vrouw onderweg naar zelfstandigheid in de spotlights. De struggles die ze doormaakt om zichzelf keer op keer opnieuw uit te vinden. Kan ze zichzelf vernieuwen en haar eigen koers blijven volgen, of laat ze zich van haar eigen pad en visie afbrengen?”

Het is niet de eerste keer dat Famke is gevolgd voor een eigen docu. In 2018 ging de reeks Famke Louise groots in première. Hierin werd ook duidelijk dat zij en haar voormalige manager Bizzey uit elkaar gingen.

Famke Louise en Ali B reageren op Bizzey

01:34
Moeder
Lees ook:
Moeder Famke Louise had slapeloze nachten na #Ikdoenietmeermee

De driedelige docu-serie Famke: Next is vanaf 10 november te zien bij Videoland.