Ga naar de inhoud
Entertainment

The Passion in 2021 alsnog naar Roermond

Beeld © ANP

De elfde editie van 'The Passion' wordt gehouden in Roermond. De Limburgse stad zou in 2020 ook al het decor zijn voor het spektakel, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Het is voor het eerst dat 'The Passion' ‘onder de rivieren’ wordt gehouden, zo heeft KRO-NCRV vrijdag bekendgemaakt.

De omroep nam het spektakel dit jaar over van de EO. De muzikale paasvertelling vindt plaats op 1 april, Witte Donderdag, op het Munsterplein in het centrum van Roermond. De uitzending is live te volgen bij KRO-NCRV op NPO 1.

The
Lees ook:
The Passion keert toch terug op tv

"Hoe The Passion in Roermond er exact uit gaat zien weten we nog niet", aldus wethouder Angely Waajen van Roermond. "Maar dit zou weleens de meest indrukwekkende editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief."

Directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV denkt dat de kijkers juist in deze coronatijden behoefte hebben aan het lijdensverhaal in een nieuw jasje. "The Passion is een verhaal van hoop, en juist in deze verwarrende tijden zal het hoop geven aan de inwoners van Roermond en aan alle kijkers en luisteraars op tv en radio."

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar werd de paasvertelling door de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het live-programma op NPO1 2,9 miljoen kijkers.

Omroep
Lees ook:
Omroep MAX komt met speciaal kerstverhaal à la The Passion

The Passion maakt dit jaar diepe indruk

08:00
Bron: ANP/RTL Boulevard