Ga naar de inhoud
Entertainment

Lil' Kleine intiemer dan ooit op nieuwe persoonlijke app

Lil' Kleine Beeld © ANP

Jorik Scholten, beter bekend onder zijn artiestennaam Lil' Kleine, heeft een verrassing voor zijn trouwe fans. Donderdag lanceert de 26-jarige een persoonlijke app met onder meer exclusieve filmpjes, winacties en interviews. De voornaamste reden hiervoor is toch wel de coronacrisis, laat de rapper aan ANP weten. "De interactie met fans is ver te zoeken nu, die je normaal bij optredens en meet & greets wel hebt."

"Mijn trouwste fans kunnen mij zien wakker worden in bed"

De content op de Lil' Kleine app is exclusief en intiemer dan op wat hij op zijn sociale media deelt. Zo deelt hij er vlogs van zijn dagen thuis. "Mijn trouwste fans kunnen mij zien wakker worden in bed", zegt hij. "Dat krijgen mijn 1,7 miljoen Instagramvolgers niet te zien."

'Rapper
Lees ook:
'Rapper Lil' Kleine betrokken bij mishandeling'

Met de app, die voor 2,99 euro per maand te downloaden is, wil hij verder bouwen aan een community voor zijn fans. "Het idee is om daar ook weer exclusieve vipkaarten te verkopen, zodra ik weer mag optreden," vertelt Kleine. De abonnees maken daarnaast kans op exclusieve winacties van zijn kledingmerk Jorik. Ook kunnen ze een dagje 'leven als Lil' Kleine' winnen, met een bezoekje aan een juwelier of een ritje in een luxe auto.

Lil Kleine negatief rolmodel door omgang met 'zware criminelen'

06:38
Lil'
Lees meer:
Lil' Kleine oogst bakken kritiek na pronken met dure lifestyle

Zelf wil de rapper er 'positiviteit' uithalen. "Stel je wilt al een jaar naar een optreden van mij, maar dat kan niet, dan kan ik de fan met de app alsnog iets geven. Daar knap ik ook weer van op." Als hij weer op de planken mag staan, betekent dat overigens niet het einde van de app. "Ik heb nu al ideeën voor de toekomst van de app."

Lil' Kleine is niet de eerste artiest die een persoonlijke app lanceert. Ook de Nederlandse rapper Jebroer presenteerde in oktober een app voor zijn fans.