Entertainment

Albert Verlinde vertrekt bij Stage Entertainment

03 november 2020 12:47 Aangepast: 03 november 2020 15:06
Beeld © ANP

Albert Verlinde (59) neemt per 1 december afscheid van zijn functie als Managing Director van Stage Entertainment Nederland. De theaterproducent wil "een andere weg inslaan", laat hij dinsdag weten.

"Ik ben dit jaar ruim 20 jaar producent. Dat doe ik met ziel en zaligheid"

Nu de programmering tot eind 2022 rond is voelt het voor Verlinde als een logisch moment om het stokje over te dragen. "Ik ben dit jaar ruim 20 jaar producent. Dat doe ik met ziel en zaligheid. Toch zocht ik een logisch moment om te stoppen bij Stage Entertainment. Als Managing Director Nederland heb ik geweldige en mooie jaren meegemaakt waar ik met zeer veel plezier op terugkijk", aldus de theaterproducent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Albert Verlinde gooit het roer om en stapt politiek in

Verlinde is dankbaar dat hij musicals als The Lion King, Mamma Mia! en TINA heeft kunnen maken. "Daarnaast kreeg ik de ruimte om met het team eigen producties te ontwikkelen, zoals de eigen versie van The Bodyguard, Was getekend, Annie M.G. Schmidt, een moderne uitvoering van Fiddler on the Roof en als klap op de vuurpijl de eigenzinnige versie van Lazarus van Ivo van Hove. Nu de programmering voor de komende tijd staat, kan ik met een gerust hart weg. Ik zal me overigens blijven inzetten voor het theater onder meer als voorzitter van het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theater Weekend."

Verlinde geeft sinds januari 2015, toen zijn bedrijf Albert Verlinde Entertainment samenging met de Nederlandse tak van Stage Entertainment, de leiding aan het bedrijf. Naar zijn opvolger wordt nu gezocht.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore