Ga naar de inhoud
Entertainment

Famke Louise maakt nieuw statement, mét mondkapje

Famke Louise en Diederik Gommers bij Jinek (22 september 2020)

Nadat Famke Louise (21) zowat heel Nederland tegen het zere been schopte met haar deelname aan de #ikdoenietmeermee-actie, blikt de zangeres nu in 'Grazia' terug op de heftige weken die ze daarna doormaakte. "Er zijn uiteindelijk genoeg mooie dingen uit voortgekomen, dus ik probeer het nu als iets positiefs te zien", aldus Famke.

"Ik vind dat als je iets verkeerds doet je daar ook je excuses voor moet aanbieden"

De ‘Op Me Monnie’-zangeres bood eerder al haar verontschuldigingen aan voor de omstreden hashtag en gaf aan het allemaal niet zo bedoeld te hebben. In het tijdschrift gaat ze wederom door het stof. “Ik vind dat als je iets verkeerds doet je daar ook je excuses voor moet aanbieden”, geeft ze als verklaring in het blad.

Hoewel Famke inmiddels inziet dat haar woorden niet juist waren gekozen bij Jinek, heeft ze geen spijt van haar keuze op de uitnodiging in te gaan. Famke: "Ik zat daar omdat ik een gesprek op gang wilde brengen. En ik heb bereikt wat ik wilde: mensen gingen erover praten."

Famke Louise exclusief over horrorweek: mentaal kapot

05:46
Moeder
Lees meer:
Moeder Famke Louise had slapeloze nachten na #Ikdoenietmeermee

Dat ze naderhand het hele land over zich heenkreeg, daar is ze wel van geschrokken. Maar Famke wist al die tijd ‘dat het goed zou komen’. Wel geeft de zangeres toe zich de afgelopen tijd een beetje verloren te hebben gevoeld. "Ik ben veel te lang weggelopen voor bepaalde zaken; dat zorgde ervoor dat ik allemaal rare sprongen ging maken." Vooral tijdens de eerste lockdown ging het slecht met haar. Famke: "Ik wist op een gegeven moment niet meer wie ik was en hoe ik wílde zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in een burn-out terecht ben gekomen. (…) Ineens had ik alle tijd om na te denken over bepaalde dingen en werd ik geconfronteerd met de feiten."

Inmiddels staat Famke helemaal achter het RIVM en de boodschap van IC-arts Diederik Gommers. Ze schittert op de cover van het blad dan ook met een mondkapje. Haar boodschap is dan ook: ik doe wél weer mee. Famke: "Het is nu op veel plekken verplicht, dus ik denk dat het goed is om ’m hier te dragen."

Famke
Lees ook:
Famke Louise 'opgelucht' dat relatie Trè Samuels voorbij is

De nieuwe Grazia ligt vanaf 4 november in de winkels.