Entertainment

Pornhub in Thailand geblokkeerd vanwege filmpje met koning

03 november 2020 08:26 Aangepast: 03 november 2020 09:12
Beeld © Getty Images

De populaire videosite Pornhub is in Thailand niet meer te bereiken. De Thaise ministerie van digitale zaken heeft een bevel gegeven tot het blokkeren van de site. De reden voor de blokkade is een filmpje waarin de veelbesproken koning Vajiralongkorn voorkomt. De bevolking is woest en laat online van zich horen.

Het filmpje zelf komt al uit 2007 en duikt sindsdien regelmatig op. Hoewel het filmpje voor flink wat hilariteit onder de bevolking zorgt, is het ook een overtreding van de wet op majesteitsschennis. Op de beelden is de huidige koning – toen nog kroonprins - te zien op het verjaardagsfeestje van zijn geliefde poedel FoeFoe, die van hem de rang van luchtmaarschalk had gekregen. Hij was echter niet alleen. Ook zijn toenmalige echtgenote Srirasmi was aanwezig, gekleed in niets meer dan een string.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Thaise koning Rama acht uur vast in vliegtuig

Ook waren er in uniform geklede bedienden te zien die rond het stel over de grond kropen. Srirasmi zelf kroop ook over de grond om de hond FoeFoe cake te geven en uit zijn bakje te eten. Door de blokkade van de site was #pornhub al snel een van de meest gebruikte hashtags op Twitter.

De Thaise bevolking was ook jaloers op onze eigen koningshuis en diens excuus na de vakantie-rel. Hieronder zie je er alles over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore