Entertainment

Aangrijpende verhalen in Voor wie steek jij een kaarsje op?

03 november 2020 07:56 Aangepast: 03 november 2020 09:31
Beeld © KRO-NCRV

Nu het einde van het jaar nadert is het tijd om stil te staan bij verloren dierbaren. Anita Witzier (58) deed dit in het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op' en dat zorgde voor enkele aangrijpende verhalen van de kijkers.

"Dat vergeet je niet"

In de uitzending vertelt Anita dat ze normaliter omringd wordt door honderden mensen die allen een kaarsje willen branden, maar dat dit door de huidige situatie niet kan. Toch is er een manier gevonden om de verhalen te vertellen. Een van de tragische verhalen die langskomen is dat van de overleden surfers uit Scheveningen aan bod. "Dat vergeet je niet", vertelt een medewerker van het KNRM.

Op Twitter delen de kijkers voor wie zij een kaarsje branden. 'Voor mijn broer die hard werkt in het ziekenhuis', schrijft een. Daarnaast delen de kijkers herinneringen aan overleden dierbaren en benoemen het programma een 'mooi moment van bezinning'. Ook de rol van Anita wordt geroemd: 'Wat doet zij dat toch integer.'

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Anita Witzier over 'aangrijpende veranderingen' nieuw programma

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Utopia met boeren' in de maak onder toeziend oog Anita Witzier

Het optreden van Stef Bos in de uitzending weet de kijkers ook te raken. Hij zong aan het einde van het programma het nummer 'Door de wind'. 'Prachtig', zo klinkt het.

Voor wie steek jij een kaarsje op? is hier terug te zien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore