Entertainment

Grote veranderingen op komst in nieuw seizoen Emily in Paris

02 november 2020 18:48
Emily in Paris Beeld © Stephanie Branchu / Netflix

Gemene collega's, oneindige lange pauzes waarbij de wijn op tafel staat en ontelbaar veel sigaretten: de Netflix-hit 'Emily in Paris' hangt van wanhopige clichés aan elkaar. Producer en hoofdrolspeler Lily Collins (31) vertelt in gesprek met 'Vogue Arabia' wat ze in seizoen twee anders gaat doen.

"Hoe ontmoedigend het soms is om te lezen, het is ook een geschenk"

De Franse kritiek is net zo scherp als de oncollegiale opmerkingen in het eerste seizoen van Emily in Paris. Bang is Lily in ieder geval niet voor de criticasters die niks willen weten van haar nieuwste hitserie. "Hoe ontmoedigend het soms is om te lezen, het is ook een geschenk: je krijgt de kans om te verbeteren", luidt het politiek correcte antwoord van Emily in Vogue.

Het is op de zaken vooruit lopen om het al over seizoen deux te hebben, maar de plannen heeft Lily al klaarliggen. Het verhaal lijkt minder een 'liefdesbrief aan Parijs' te zijn en ontwikkelt en verdiept zich. De actice heeft Darren Star, de maker van de serie, en de producers al overtuigd van haar visie voor een nieuw seizoen. "Dat is zo empowering."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emily in Paris valt niet in de smaak bij Fransen: 'Gênant'

De stereotypering van de Franse hoofdstad en de amerikanisering van de ervaring in Parijs vallen niet in goede aarde bij de Franse Netflix-kijkers. Onder andere haar riante onderkomen wordt belachelijk gemaakt op Twitter. 

De Franse entertainmentsite Sens Critique laat zich er ook over uit. Zij stellen dat je 'wel heel erg van sciencefiction moet houden' om Emily in Paris te kijken. In de serie is iedere Parijzenaar 'ongelooflijk vriendelijk, spreken allemaal vloeiend Engels (...) en komen naar werk wanneer ze willen'. 'De schrijvers moeten hebben getwijfeld om iedere Fransoos een stokbrood onder de arm te douwen óf een baret op te doen, om duidelijk te maken dat ze écht Frans zijn.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Très bien: 7 dingen die je geheid nog niet wist over Emily in Paris

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore