'James Bond'

Acteur Sean Connery (90) overleden

31 oktober 2020 13:26 Aangepast: 31 oktober 2020 15:07
Sean Connery als James Bond in 'Never Say Never Again'

De Schotse acteur Sean Connery, die wereldberoemd werd als James Bond, is overleden. Dat meldt de Britse omroep BBC. Connery is 90 jaar geworden. Hij zou afgelopen nacht in zijn slaap zijn overleden op de Bahama's. Hij was al een tijdje ziek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sean Connery: dé James Bond die bijna geen James Bond was

Met de zeven films waarin hij James Bond speelde, werd Connery dan misschien het beroemdst, maar daarnaast speelde hij in tal van films, waaronder The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade en The Rock.

In 1988 kreeg hij de Oscar voor de beste bijrol voor zijn aandeel in de gangsterfilm The Untouchables. Hij speelde daarin een eigenzinnige Ierse agent.

Sean Connery als 'William Forrester' in Finding Forrester (2000). Sean Connery als 'William Forrester' in Finding Forrester (2000).

Debuut in musical

Connery werd in 1930 geboren in Edinburgh, Schotland. Na een baantje als melkboer ging hij kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1946, bij de marine. Daar zou hij drie jaar dienen.

In 1951 ging hij achter de schermen werken in het King's Theatre in Edinburgh. Intussen deed hij veel aan bodybuilden en maakte hij in 1954 zijn debuut op de planken in de musical South Pacific.

Sean Connery in 2017. Sean Connery in 2017.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sean Connery populairste Brit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore