Ga naar de inhoud
Entertainment

Moeder Famke Louise had slapeloze nachten na #Ikdoenietmeermee

Beeld © ANP

De moeder van Famke Louise, Marja Koster, is niet boos dat haar dochter de actie #Ikdoenietmeermee promootte. "Het was haar keuze die video te maken. Ze maakte zich simpelweg zorgen om de grote consequenties die de maatregelen kunnen hebben", vertelt Koster aan LINDA. "Toen ze me dat uitlegde, vond ik het ook logisch."

"Ik wist dat de reacties heftig zouden worden"

Begin oktober sloot onder andere de 21-jarige zangeres zich aan bij de beweging #Ikdoenietmeermee, om zich zo te verzetten tegen de coronamaatregelen. Mede daarom verbrak haar ex-vriend hun relatie. Later kwam Famke terug op haar actie en zocht ze contact met ic-arts Diederik Gommers om haar invloed op jongeren op een positieve manier te gebruiken.

Famke
Lees ook:
Famke Louise 'opgelucht' dat relatie Trè Samuels voorbij is

De moeder van Famke is echter trots op haar. "Ik keek met trots", vertelt ze over het optreden van Famke bij Jinek. "Die middag spraken we elkaar uitgebreid over dat ze twijfelde om wel of niet naar Jinek te gaan: veel andere artiesten hadden zich namelijk teruggetrokken. Ik vroeg haar te luisteren naar haar hart, en te doen wat ze wilde."

Maar Koster had het soms ook moeilijk met de situatie. "Ik heb in de week rondom die actie slapeloze nachten gehad. Ik wist dat de reacties heftig zouden worden", vertelt ze. "Tegenwoordig is er geen compassie meer. Mensen zijn er alleen maar op uit anderen aan te pakken. Dat vind ik erg pijnlijk."

Bron: ANP/RTL Boulevard