Entertainment

Genieten maar: de mooiste optredens van Beste Zangers 2020

30 oktober 2020 14:25 Aangepast: 30 oktober 2020 14:31
Beste Zangers Beeld © AVROTROS

Het seizoen van 'Beste Zangers' is helaas weer ten einde, maar wat was het weer genieten geblazen, zeg! Week na week wisten de beste zangers de juiste snaar te raken op Ibiza én bij de kijkers thuis. Omdat we er maar geen genoeg van kunnen krijgen nog één keer de indrukwekkendste optredens onder elkaar.

Sanne Hans - Door de wind

Beste Zangers was hét seizoen van Sanne Hans, ook wel bekend onder haar artiestennaam Miss Montreal. De 36-jarige is al jaren niet weg te denken van alle grote festivals en podia, maar liet gedurende het programma zien dat ze het ook klein kan houden. Elke week weer wist ze iedereen in te pakken. Vooral haar versie van 'Door de wind' van Stef Bos maakte diepe indruk. "Dit is een nummer geworden dat ik voor altijd wil blijven spelen", concludeerde ze na afloop. En daar kunnen wij alleen maar heel erg blij mee zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sanne Hans vertelt waarom ze zó emotioneel was bij Beste Zangers

Milow - Redemption Song

Door de jaren heen heeft het programma flink wat wijzigingen doorgemaakt. In het begin mocht de artiest die centraal stond bijvoorbeeld kiezen wie welk nummer moest zingen, tegenwoordig werkt dat even anders en mogen de kandidaten zelf kiezen. Ook de naam van het populaire meezingfestijn is veranderd. Het programma heette eerst De Beste Zangers van Nederland, maar is tegenwoordig te zien als Beste Zangers. Want sommige artiesten die meedoen gaan buiten onze landgrenzen, zoals Milow, die met zijn uitvoering van 'Redemption Song' iedereen wist te ontroeren.

Het nummer was extra bijzonder voor zangeres Tabitha, voor wie Milow het zong. Het werd namelijk gedraaid op de begrafenis van haar vader en ze heeft het jarenlang niet kunnen luisteren omdat ze de pijn dan weer voelde. Op dit moment ziet ze het verlies van haar vader niet meer als iets intens verdrietigs, maar meer als een 'we zien elkaar later'. Haar vader speelt nog steeds een rol in haar leven, en dat nummer, hier bij Beste Zangers te horen, draagt bij aan het verwerkingsproces.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ondanks succes Beste Zangers stelt Milow zijn nieuwe album uit

Tabitha - Michael Jordan

Tabitha zelf haalde op haar beurt alles uit de kast om 'Michael Jordan' tot zijn recht te laten komen, een zeer persoonlijk nummer voor Milow. Tabitha koos het nummer speciaal uit omdat zij en de Belg allebei een ouder hebben verloren. In het nummer reist Milow langs de afgelopen vijftig jaar en ziet hij voor zich hoe hij als kind aan het sporten is en zijn vader meekijkt langs de zijlijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Zangeres Tabitha in verwachting van eerste kindje

Milow - Regarde le soleil 

Ook zanger Wulf werd geëerd door zijn medemuzikanten en dat was, voor de verandering, vooral een danspartijtje. De hele avond zat vol verrassingen. Zo beklom Miss Montreal de tafel, vertaalde Stef Bos een van Wulfs vele hits en raakten Suzan & Freek de juiste snaar. Maar Milow zorgde voor een optreden dat niemand zag aankomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stef Bos klaar met kritiek Beste Zangers: 'Geen valse tranen'

Suzan & Freek - Papa

In de jaren negentig scoorde Stef Bos een gigantische hit met zijn single 'Papa'. Nu, jaren later, doen Suzan & Freek het nog eens dunnetjes over. En dat raakt niet alleen de zanger, maar ook presentator Simon Keizer. "Voor het eerst in twintig jaar heb ik het liedje 'Papa' in zijn totaliteit gehoord… en ik had het daar heel moeilijk mee, en dat is een compliment voor Suzan & Freek", vertelde hij na afloop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore