Entertainment

Sacha Baron Cohen doneert gul aan geprezen babysitter Borat-film

30 oktober 2020 02:52 Aangepast: 30 oktober 2020 07:53
Sacha Baron Cohen Beeld © ANP

De tweede film van Sacha Baron Cohen (49) over zijn Kazachstaanse alterego Borat haalde wereldwijd de pers vanwege verschillende prominente personen die in de film te zien zijn, waaronder Rudy Giuliani, de advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump. Maar degene die de harten wist te stelen van de kijkers is Jeanise Jones, de vrouw die optrad als babysitter voor Borats fictieve dochter Tutar, zonder dat ze wist dat ze 'meespeelde' in de nieuwe Borat-film. En daar heeft de filmmaker nu wat aan gedaan, meldt 'People'.

"Sacha Baron Cohen is misschien een beetje omstreden, maar hij heeft een goed hart"

Via haar kerk benaderde het team van de acteur mensen voor de film, onder valse voorwendselen. "Ik heb 3600 dollar betaald gekregen om mee te doen aan een documentaire, althans dat dacht ik. Ik had geen idee dat het deze film zou zijn. Achteraf gezien neem ik het mezelf wel een beetje kwalijk dat ik het niet wat beter onderzocht heb, voordat ik mijn handtekening onder een contract zette", aldus Jeanise Jones.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politicus wil 95 miljoen van Sacha Baron Cohen

De vrouw werd door kijkers geprezen vanwege haar barmhartigheid en liefdevolle benadering richting Tutar, toen die zei plastische chirurgie te ondergaan 'om mooier te worden voor mannen'. Jeanise praatte haar een operatie uit haar hoofd en zei dat ze prachtig was zoals ze is. Dat leverde een stormvloed aan positieve reacties op, die de pastoor van haar kerk ertoe zette om een GoFundMe-actie voor haar op te zetten. En aan die oproep heeft Sacha Baron Cohen gehoor gegeven: hij doneerde 100.000 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sacha Baron Cohen haalt keihard uit naar Sarah Palin

Het geld wordt besteed aan de gemeenschap, geheel in stijl met hoe Jeanise in het leven staat. "Sacha Baron Cohen is misschien een beetje omstreden, maar hij heeft een goed hart. En dankzij de film en de donaties van hem en andere gulle gevers, kunnen we heel veel mensen helpen die het nu moeilijk hebben", aldus de pastoor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore