Ga naar de inhoud
Entertainment

Familie Ivana Smit treurt: 'Lijkt alsof we terug bij af zijn'

Beeld © ANP

De familie van de in december 2017 overleden Ivana Smit is boos op de Maleisische autoriteiten. Die moeten hen nog steeds informeren over een nieuw moordonderzoek naar de dood van Ivana, dat bijna een jaar geleden van start is gegaan.

"Ze willen dat we het vergeten"

Het Nederlandse model werd op 7 december 2017 dood aangetroffen in het centrum van Kuala Lumpur, nadat ze vanaf de twintigste verdieping van een gebouw naar beneden was gevallen. Ivana was destijds 18 jaar oud. Het appartement was van het Amerikaanse echtpaar Alex Johnson en Luna Almaz. De politie zei dat er sprake was van een plotselinge dood.

Toch gaf het Hooggerechtshof van Kuala Lumpur later de opdracht aan de politie om de zaak te onderzoeken als een moord. In gesprek met Free Malaysia Today zegt Ivana's vader, Marcel, dat de familie nog niets heeft gehoord van de politie sinds dat bevel in november vorig jaar werd uitgesproken. "Het lijkt alsof we weer terug bij af zijn", vertelt Marcel aan FMT. "Ze willen dat we het vergeten."

Advocaat
lees ook:
Advocaat nabestaanden: zaak overleden Ivana Smit heropend als moordonderzoek

Voor de familie van Ivana, en diens advocaat Sébas Diekstra, is de situatie onbegrijpelijk. "Het gezin is verscheurd door het feit dat mensen die misschien verantwoordelijk zijn voor Ivana's dood momenteel nog steeds vrij rondlopen", zegt Diekstra tegen RTL Boulevard. De advocaat noemt het 'pijnlijk' dat de familie zo lang in het duister moet tasten over het onderzoek.

De eigenaren van het appartement waar Ivana haar laatste minuten doorbracht werden verdacht van de moord op het model. Of dat op dit moment nog steeds zo is, is dus onduidelijk vanwege het stilzwijgen van de politie. In de video hieronder zie je hoe zij destijds reageerden op de beschuldigingen aan hun adres.

Johnsons reageren op moordbeschuldigingen zaak-Ivana Smit

05:47