Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit gebeurde er met het gescheurde briefje van 100 na WIDM

Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager en Tygo Gernandt Beeld © AVROTROS

Al bijna een week is het grote geheim van Jeroen Kijk in de Vegte (46) out in the open: hij is de Mol van het jubileumseizoen van 'Wie is de Mol?'. Nikkie de Jager (26) had hem al die tijd door en ging er dan ook met het prijzengeld - 12.580 euro - vandoor. Dat bedrag besloot ze te doneren aan KWF Kankerbestrijding. Molloten vatten vervogens het plan op de pot te verdubbelen en ook de Mol doet nu nog een duit in het zakje.

"Dat ga ik ook doneren"

Tijdens de derde aflevering werden de kandidaten tijdens de opdracht 'Sleutel bos' vastgeketend aan een olijfboom met om hen heen geld op naam. Om bij het geld te kunnen moesten ze eerst de juiste sleutels vinden om zichzelf te bevrijden. Vervolgens konden ze het geld pakken en doorgeven aan de juiste medekandidaat. Soms ook via een andere kandidaat en dat gaf de Mol kans om flink wat geld uit de pot te houden.

Als saboteur wist Jeroen natuurlijk precies welke sleutels hij moest hebben en stortte zich dan ook op het geld, om vervolgens 350 euro voor zichzelf te houden. Waaronder een gescheurd briefje van 100 euro dat in zijn onderbroek verdween en later voor flink wat discussie zorgde...

Actie
Lees meer:
Actie verdubbelen WIDM-pot levert al meer dan 25.000 euro op

Jeroen laat nu via Instagram weten dat het briefje alsnog handig van pas komt. "Misschien heb je het al meegekregen, maar mijn lieve vriendin en glorieuze winnares van het jubileumseizoen van Wie is de Mol?, Nikkie de Jager, heeft besloten om de complete pot die zij heeft gewonnen met winst te doneren aan het KWF, ter nagedachtenis aan haar broertje Mikai", aldus de radio-dj.

Na extra donaties van Molloten staat de teller inmiddels op bijna 30.000 euro en stelt Jeroen voor de pot nog meer te spekken. Zelf doet hij ook een donatie, waaronder het gescheurde briefje van honderd. "Dat ga ik ook doneren", aldus Jeroen.

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Kijk in de Vegte versprak zich als Mol tijdens opnames

Jeroen was een brutale Mol. Zo gaf hij voorafgaand aan de finale al een exclusief interview:

De Mol gaf vooraf aan de finale al een exclusief interview

02:05