Entertainment

Waar doen ze het van?-kijkers vallen massaal over tandartsbezoek

29 oktober 2020 15:25 Aangepast: 30 oktober 2020 13:38
Waar doen ze het van Beeld © Beeld © EO/Waar Doen Ze Het Van? van 28-10-2020

Elke week krijgen de kijkers van 'Waar doen ze het van?' de struggles te zien van vier verschillende gezinnen, bij wie de inkomens behoorlijk uit elkaar liggen. Hierdoor kan het ene gezin flink wat meer uitgeven dan het andere. Gisteravond bleek een van de kinderen van de familie Geerts een probleem met zijn gebit te hebben. Via Twitter wordt door kijkers massaal gereageerd op het tandartsbezoek dat daarop volgt.

"Ja toedeloe als jij je mond niet goed poetst moet je het zelf betalen, dat is logisch lijkt me"

Het is niet specifiek het tandartsbezoek zelf, maar vooral wat er gezegd wordt door de moeder des huizes. De kinderen moeten er namelijk zelf voor opdraaien als ze gaatjes hebben en dat zorgt voor een stormvloed aan reacties. "Het consult betalen wij, maar de gaatjes moeten ze zelf betalen. Ja toedeloe, als jij je mond niet goed poetst moet je het zelf betalen, dat is logisch lijkt me", zegt Annemarie stellig. Dat schiet bij sommige kijkers in het verkeerde keelgat. Overigens valt mondzorg voor kinderen tot achttien jaar onder de basisverzekering, waardoor het niet zal voorkomen dat het vullen van de gaatjes daadwerkelijk voor eigen rekening komt.

Een tandartsbezoek is bij de familie Geerts, met hun zeven kinderen, sowieso altijd een hele organisatie. "De tandarts houdt er altijd rekening mee als we komen, want we nemen een hele wachtkamer in beslag." 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Waar doen ze het van?-gezin in verwachting van 8ste kind

Ondertussen heeft de familie De Grind gehoord dat ze per direct in de schuldschanering mogen en hun schuld van 94.000 euro wordt kwijtgescholden. Maar dat betekent ook dat ze de komende 3 jaar moeten rondkomen van slechts 75 euro per week. En daarvan geven ze 25 euro uit aan tabak: "Toen zijn we gaan nadenken… we moeten toch maar eens gaan stoppen." Ze besluiten deze aflevering serieus te stoppen met roken, maar dat is zeker niet van de een op de andere dag gebeurd. "Ik hoop niet mission impossible (…), maar ik moet ook aan mijn gezondheid denken", zegt Marco. Gelukkig hebben ze afleiding, want ze doen namelijk aan geocaching, oftewel spoorzoeken, nóg een dure hobby...

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Waar doen ze het van?-kijkers verbolgen: kinderfeestjes-verbod

Giovanna moet samen met haar studerende dochter Isabella ook op de kleintjes letten. Vooral nu, want de grootste wens van Giovanna is om na 15 jaar weer naar Sicilië te gaan, om daar haar familie weer eens te bezoeken. Ze gaat naar een reisbureau om te zien of dat mogelijk is. "Een onbereikbare droom die werkelijkheid wordt. Nu word ik er bijna weer emotioneel van", snikt ze het uit. Tot slot zit de miljonairsfamilie Azim opgesloten in een kluis in een bankgebouw, omdat de deur in het slot is gevallen. "Tegen de tijd dat de brandweer komt, ben je door deze stommigheid een paar honderd duizend euro kwijt! Ik heb al stress genoeg", jammert Salar.

Waar doen ze het van? is elke woensdagavond om 21.35 uur te zien op NPO 1. De hele aflevering terugzien kan hier. Het programma doet denken aan Steenrijk, Straatarm. Hierin ruilen rijke en arme gezinnen voor een week van leven. In de video hieronder is te zien hoe een jongetje in dat programma enorm schrikt wanneer hij een stapel geld ziet.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore