Ga naar de inhoud
Entertainment

Giel de Winter overweegt YouTube de rug toe te keren

Giel de Winter Beeld © ANP

Giel de Winter (30) zou YouTube onmiddellijk de rug toekeren als hij programma's kan maken voor grote streamingdiensten als Netflix of Amazon. Dat zei de StukTV-oprichter woensdag in 'De Coen en Sander Show' op Radio 538.

"De creativiteit gaat gewoon ten koste van die regels"

De regels van YouTube worden volgens Giel te streng. "We mochten een paar dingen niet meer doen en dan word je 'geflagd'. Dan kom je ons niet meer tegen in de zoekresultaten. Dat is vervelend", aldus de populaire programmamaker.

Giel stelde daarop dat 'er een keer een moment komt' dat hij YouTube de rug toe wil keren. "Stel nou, heel eerlijk, dat een Netflix of een Amazon naar ons toekomt en zegt: jongens, willen jullie een format ontwikkelen voor ons? Dan wil ik gerust tegen YouTube zeggen: ik ga acht weken niet uitzenden, omdat we een ander platform hebben gevonden."

Giel
Lees ook:
Giel de Winter haalt uit naar makers Hunted

YouTube moet een keer merken dat ze niet op deze manier door kunnen gaan, vindt Giel. "Ik vind het gewoon heel jammer. Ze zijn zo commercieel aan het worden en de regels zijn zo streng aan het worden, dat het gewoon zonde aan het worden is. De creativiteit gaat gewoon ten koste van die regels."

Volgens Giel zijn er overigens nog geen gesprekken gaande.

John
Lees ook:
John de Mol in de leer bij Giel van StukTV