Entertainment

Giel Beelen laat collega's in de steek en mist weer eigen show

28 oktober 2020 08:53 Aangepast: 28 oktober 2020 15:13
Beeld © ANP

De veelbesproken overstap van Giel Beelen (43) van Veronica naar Radio 2 is tot nu toe weinig succesvol. De dj versliep zich vorige week nog en kwam daardoor anderhalf uur te laat, maar vandaag besloot Giel om helemaal niet op te komen dagen.

"Misschien blijf ik wel tot 6.00 uur zitten als er een cokedealer in de buurt is"

Update: inmiddels heeft BNNVARA laten weten dat Giels mobiel kapot is.

Doordat Giel niet kwam opdagen en niet te bereiken was, moesten Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl overwerken. Het duo is normaliter tussen 02.00 tot 04.00 uur te horen, waarna Giel het stokje van 04:00 uur tot 06:00 uur overneemt. Het duo zag de bui al hangen toen Giel niet kwam opdagen en besloten om hem te bellen, maar tevergeefs. Als mensen zich afvragen waar dit over gaat… Vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, hadden we hetzelfde probleem als nu. Giel had mij gisteren nog plechtig beloofd: ‘Dit gaat nooit meer gebeuren.' Zijn hele telefoon staat ook uit. Dan weet je een beetje wat er gebeurt", vertelde Rick.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Giel Beelen gaf opmerkelijk cadeau aan John de Mol

"Dit is de tweede keer in vier dagen", vult Erik-Jan aan. "Vorige week heb ik een heel klein beetje bonje met de leiding hier gekregen, omdat ik mijn ongenoegen uitte op de zender dat ik jullie een beetje in de steek liet. Laat ik het nu anders doen: ik kan tot 5.00 uur zitten, want ik moet wel met de kinderen zometeen naar school en dan heb ik laat maar zeggen een uurtje of twee slaap. Misschien blijf ik wel tot 6.00 uur zitten als er een cokedealer in de buurt is."

Ook maken de dj's het salaris van Giel belachelijk. De dj moest flink inleveren, zo vertelde hij zelf aan verschillende media. Momenteel verdient hij 70.000 euro per jaar bij zijn nieuwe werkgever. "Hoeveel wekkers kun je kopen voor zeven ruggen?" grapt een van de luisteraars. "Z'n naam is Giel, hij heeft zich weer verslapen, je kan niet echt zeggen dat die show lekker soepel loopt. Giel verdient hier zeven ruggen, maar ik denk dat hij van al dat geld slaappilletjes koopt", zong Erik-Jan op de melodie van 'Flappie'.

Alles over de overstap van Giel zie je hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore