Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek openhartig over ziekte na bevalling: 'Voelde me heel slecht'

Beeld © RTL

Eva Jinek (42) heeft gisteravond een boekje opengedaan over haar ziekte na de bevalling van haar zoontje Pax, nu twee jaar geleden. Ze vertelde dit naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van Chahinda Ghossein-Doha en haar onderzoek naar placenta's.

"Ik weet niet of ik ooit nog beter word"

Chahinda Ghossein-Doha heeft met dat onderzoek aangetoond dat de placenta van een zwangere vrouw veel informatie bevat over mogelijke zwangerschapsvergiftiging en de gevolgen daarvan. "Uiteindelijk ga je 400 placenta's onderzoeken, daar zit die van mij bij. Je vroeg me of ik mee wilde doen, niet wetende dat ik later zelf zwangerschapsvergiftiging zou krijgen", vertelt Eva in de uitzending.

Jinek-kijkers
Lees ook:
Jinek-kijkers zetten vraagtekens bij optreden Peter R. de Vries

Even later in de uitzending vertelt Chahinda over het verlies van haar kindje en de nasleep daarvan. Ze schreef ook een boek over dat onderwerp, waar Eva eveneens aan mee heeft gewerkt. "Niet omdat ik iets heb meegemaakt wat in verhouding staat met wat jij hebt meegemaakt", vertelt zij, "maar ik werd ziek na de geboorte van mijn kind."

"Wat ik toen dacht, was: ik weet niet of ik ooit nog beter word. (…) Ik voelde me destijds slecht, heel slecht. Ik ben een rationeel mens, maar ik dacht echt dat ik nooit meer de oude zou worden. Ik voelde me er heel ongelukkig over." Eva heeft in deze periode veel steun gehad aan haar familie. "Zelfs dan wist ik niet of iemand begreep wat ik voelde."

Eva werd eerder dit jaar genomineerd voor een Televizier-Ster Presentatrice. Dat zorgde destijds voor de nodige stress.

Openhartige
Lees ook:
Openhartige Johan Derksen oogst lof met Jinek-optreden

Eva Jinek nu al stress om Televizier-Ring Gala: dan kan ik niet

01:38

Jinek is elke werkdag om 22.05 uur te zien op RTL 4.