Entertainment

Komt er meer steun voor hard getroffen cultuursector?

25 oktober 2020 16:27 Aangepast: 25 oktober 2020 18:05
Beeld © ANP

De NPO gaat kijken op welke manier de zwaar door de coronacrisis getroffen cultuursector extra geholpen kan worden. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van een nieuwe actie van componist en Buma Award-winnaar Stephen Emmer.

"Kunst en cultuur zijn van oudsher zeer belangrijke pijlers onder het totale aanbod van de publieke omroep en zullen dat ook altijd blijven"

Emmer roept, namens honderden kunstenaars, de NPO op kunstenaars een tijdelijk platform te bieden dat zij nu door de crisis niet meer hebben. Emmer denkt bijvoorbeeld ook aan een grote eenmalige tv-uitzending met live-optredens, premières en interviews, zoals dat ook vaak gebeurt bij een humanitaire ramp. Volgens Emmer is er een dringende noodzaak voor een zogeheten deltaplan omdat de steun vanuit de overheid niet toereikend is om de kunstensector gezond te houden.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Stephen Emmer komt met noodplan voor kunstensector

"Kunst en cultuur zijn van oudsher zeer belangrijke pijlers onder het totale aanbod van de publieke omroep en zullen dat ook altijd blijven", aldus een woordvoerder van NPO. "Ook in deze moeilijke tijden brengen we dus op al onze kanalen, zowel op lineaire tv, radiozenders, maar ook via onze online platforms een zeer gevarieerd aanbod uit de wereld van de kunsten. Op ons digitale kanaal NPO 2 Extra doen we dit zelfs 24 uur per dag."

Toch gaat de Publieke Omroep zich over het plan van Emmer buigen. De zegsman noemt het "sympathiek" en stelt dat de NPO serieus wil nadenken om de cultuursector extra te steunen in deze lastige tijden.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Leadermaker Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award

Stephen Emmer is componist, producer, arrangeur en muzikant, gespecialiseerd in het componeren van muziek voor tv- en radioprogramma’s, film en documentaires. Emmer maakte de leadermuziek voor onder meer RTL Beau , RTL Boulevard, het RTL Nieuws, het NOS Journaal, Radio 2, RTL 4,5,7, Nederland 2, Het Jeugdjournaal, Per Seconde Wijzer, Editie NL, Tijd Voor Max en nog talloze andere programma’s.

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore