Ga naar de inhoud
Entertainment

Winnares WIDM Nikkie doneert winst aan KWF

Beeld © ANP

Door het ontmaskeren van Jeroen Kijk in de Vegte (46) als Mol, mag Nikkie de Jager (26) zich de trotse winnaar noemen van de speciale extra reeks van 'Wie is de mol?' Ze won hiermee een ruime pot van meer dan 12.000 euro. In de finale-aflevering van het programma vertelde Nikkie zaterdag dat ze de volledige winst schenkt aan KWF Kankerbestrijding ter ere van haar overleden broertje Mikai.

"Het winnen van het All Star seizoen voelde alsof ik het deed voor en met Mikai"

Nikkie hoopt dat ze als winnaar van het speciale seizoen, waarin oud-deelnemers nogmaals op zoek mochten naar de Mol, haar broertje trots heeft gemaakt. "Het winnen van het All Star seizoen voelde alsof ik het deed voor en met Mikai", schrijft de YouTube-ster op Instagram. "Ik hoop dat ik je trots heb gemaakt vriendje!"

Nikkie
LEES OOK:
Nikkie Plessen ondervindt het leed van leven als hockeymoeder

Tijdens haar eerdere deelname aan het negentiende seizoen van Wie is de mol? besloot Nikkie bewust het spel vroegtijdig te verlaten vanwege het ziektebed van haar broertje. Mikai leed aan een zeldzame vorm van kanker. Hij overleed in mei 2018.

Déze
LEES OOK:
Déze WIDM-hint wijst erop dat Nikkie de Mol is

Stichting KWF Kankerbestrijding is Nikkie dankbaar voor de donatie, zo laten zij op Twitter weten. "Fantastisch dat de pot door winnaar Nikkie wordt geschonken aan KWF. Dankjewel Nikkie en gefeliciteerd met je overwinning!"

Nikkie wist al vanaf de eerste aflevering dat Jeroen de mol was. Maar daar was ze pas honderd procent zeker van toen Peggy afviel. Peggy viel tot haar grote spijt dit seizoen net voor de finale af. In de video hieronder vertelt ze hoe teleurstellend dat was.

Peggy Vrijens huilt uit bij Jamie Trenité over verlies WIDM

02:43