Entertainment

'Geen spijt van wanhopige clichés in Emily in Paris'

23 oktober 2020 14:51 Aangepast: 23 oktober 2020 15:17
Emily in Paris Beeld © Stephanie Branchu / Netflix

Niet alle kijkers zijn even enthousiast over de Netflix-serie 'Emily in Paris'. Vooral in Frankrijk kreeg de show, die begin deze maand verscheen, flink wat kritiek vanwege de clichés over de hoofdstad en zijn inwoners. Bedenker Darren Star heeft er echter geen spijt van dat Parijs door een betoverende lens is bekeken.

"Geen cliché wordt gespaard, ook niet de meest wanhopige"

In de serie verhuist de Amerikaanse Emily, gespeeld door Lily Collins, voor haar werk naar Parijs. In haar nieuwe woonplaats wordt ze geconfronteerd met mensen die onaardig zijn omdat ze de taal niet spreekt, collega's die laat op kantoor komen en een flirterige buurman die al een relatie heeft. Situaties die veel kijkers en critici cliché vonden. "Geen cliché wordt gespaard, ook niet de meest wanhopige", schreef een recensent van Première.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Très bien: 7 dingen die je geheid nog niet wist over Emily in Paris

Volgens Star, die ook Sex and the City maakte, is de show bedoeld als een liefdesbrief aan Parijs die door de ogen van Emily te zien is. "Het eerste dat ze ziet zijn de clichés omdat het vanuit haar oogpunt is gemaakt", zegt hij tegen The Hollywood Reporter. "Ik wilde een show maken die die kant van Parijs liet zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emily in Paris valt niet in de smaak bij Fransen: 'Gênant'

Een tweede seizoen van Emily in Paris is nog niet aangekondigd. Maar zowel Collins als Star zeiden eerder al graag een nieuwe reeks te maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore