Entertainment

'Borat' staat vierkant achter veelbesproken Giuliani-scène

23 oktober 2020 12:45 Aangepast: 23 oktober 2020 13:06
Beeld © ANP

Sacha Baron Cohen (49), oftewel Borat, staat nog steeds achter de veelbesproken scène met Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani uit de tweede Borat-film. Die zorgde voor ophef omdat Giuliani zijn hand in zijn broek lijkt te doen terwijl hij op een hotelkamer is met de 15-jarige 'dochter' van Borat, gespeeld door een 24-jarige actrice. De advocaat zei te zijn beetgenomen en stelde dat hij niets verkeerd had gedaan.

"Ik denk dat dit een fascinerende kijk geeft op wat het Trump-regime ziet als gepast gedrag tegenover vrouwen"

"Hij zegt dat hij niets ongepasts had gedaan. Ik denk dat dit een fascinerende kijk geeft op wat het Trump-regime ziet als gepast gedrag tegenover vrouwen", reageerde Baron Cohen tegen Britse media.

Verder wil de acteur en komiek weinig zeggen over Giuliani's reactie. "Ik wil niet dat het ten koste gaat van de film. Ik wil echt dat mensen de film zien en wat ze zien, is wat het is. Ik heb in het verleden nooit interviews gegeven als Borat, deels omdat ik wil dat mensen uit de film halen wat ze eruit willen halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Borat-film dag eerder uitgebracht vanwege ophef

Mensen kunnen ook oordelen hebben over Baron Cohen, maar dat vindt hij prima. "Maar ik ben altijd huiverig om iets van de kijkervaring weg te nemen, dus ik zou zeggen dat mensen de film moeten kijken en zelf hun oordeel moeten vellen. Ik vertrouw het publiek en ik geloof in het publiek."

Borat Subsequent Moviefilm verscheen donderdag op Amazon Prime. Niet geheel toevallig werd de film een dag eerder gelanceerd vlak voor het laatste presidentiële debat tussen kandidaten Donald Trump en Joe Biden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore