Entertainment

Loiza Lamers blikt terug op herseninfarct: 'Realitycheck'

21 oktober 2020 11:13 Aangepast: 21 oktober 2020 11:17
Loiza Lamers Beeld © ANP

Loiza Lamers kreeg in 2017 de schrik van haar leven als blijkt dat ze een herseninfarct heeft gehad. Na een intensieve periode van revalideren is ze er weer bovenop. Het 25-jarige model blikt in de nieuwste 'LINDA.' terug op deze heftige tijd en hoe dit haar heeft veranderd.

"Het was wel een realitycheck"

Loiza gaat in het nieuwste nummer van LINDA. in gesprek met Waldemar Torenstra en ook haar herseninfarct komt ter sprake. Het model vertelt dat ze altijd 'het maximale heeft gevraagd' van haar lichaam. "Als mijn lijf niet doet wat ik wil, dan raak ik gefrustreerd. (…) Eind 2017 kreeg ik een herseninfarct. Het zou met de hormonen te maken kunnen hebben, maar het was ook gewoon pech. Ik heb moeten revalideren, mijn fijne motoriek was even weg, maar ik heb er gelukkig niks aan overgehouden. Het was wel een realitycheck. Daarna heb ik mijn obsessie met eten losgelaten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loiza Lamers uit de kleren in zwart-wit shoot

Ook gaat het gesprek over de kinderen en de inmiddels sterk aanwezige kinderwens van Loiza. Ze heeft altijd gezegd dat ze geen kinderen wilde, deels omdat ze zelf als kind heel erg is gepest. Maar nu een van haar beste vriendinnen zwanger is, merkt ze dat ze dat moeilijk vindt. "Niet uit jaloezie, maar meer vanwege het besef dat ik daar geen keuze in heb. Dat ik zelf nooit zwanger zal worden, voelt als onrecht. Als iets dat me is afgenomen. Ik vind zwangere vrouwen zo mooi, en bevallen lijkt me zo’n wonder." 

Het model zou wel adoptie kiezen boven draagmoederschap. "Maar dat ligt ook aan mijn toekomstige partner; als hij iets van zichzelf zou willen, wat ik begrijp, kies je eerder voor een draagmoeder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loiza Lamers is het zat om in een hokje te worden gestopt

Het hele interview met Loiza en Waldemar is nu te lezen in de nieuwste LINDA., die nu te verkrijgen is in de winkels. Waldemar heeft onlangs een bijzondere reis gemaakt door Afrika, hieronder zie je er alles over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore