Ga naar de inhoud
Entertainment

Déze acteur had eigenlijk Ryan Goslings rol in The Notebook

Rachel McAdams en Ryan Gosling in 'The Notebook' Beeld © New Line Cinema

Het had weinig gescheeld of één van de meest geliefde romcoms van deze eeuw had er heel anders uitgezien. 'The Notebook' is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de charmes van Ryan Gosling (39), maar zijn tegenspeelster Rachel McAdams (41) had bíjna een andere love interest gehad in de film.

"Hij is één van de knapste mannen ter wereld"

Ryan wist een overtuigende Noah Calhoun neer te zetten in The Notebook, maar had de rol bijna aan zijn neus voorbij zien gaan. Niemand minder dan George Clooney zou eigenlijk in de klassieker uit 2004 spelen, vertelt hij zelf aan het Amerikaanse blad Deadline. Ook zou de oudere Noah gespeeld worden door een andere acteur: Paul Newman! "We zouden er samen in gaan spelen", legt George uit aan het tijdschrift. 

Amal
LEES OOK:
Amal en George Clooney doneren gul voor Libanon

"Ik ging de jongere versie spelen", aldus George. "Het was best grappig. We ontmoetten elkaar en zeiden: 'Dit is het, dit gaat geweldig worden'." Wat weerhield de acteur er dan toch van om Noah te vertolken? De looks van de oudere Noah. "Hij is één van de knapste mannen ter wereld", zegt George over Paul. "We zagen elkaar weer en ik zei: 'Ik kan jou niet spelen, ik lijk helemaal niet op jou. Dat zou geschift zijn.' We wilden het alleen maar doen zodat we samen konden werken, maar dit was niet het juiste project voor ons."