Entertainment

Kopen zonder kijken-stel blijft concessies doen, maar is dolblij

15 juni 2021 21:50 Aangepast: 15 juni 2021 21:50
Beeld © RTL

In een herhaling van 'Kopen Zonder Kijken' zien we de zoektocht van Joeke en Fernant naar hun ideale droomhuis. Ze zijn klaar met hun krappe bovenwoning in Amsterdam, maar een ander huis vinden lukt ze zelf niet. Martijn Krabbé (52) en zijn team schieten te hulp!

"Voor starters in Amsterdam is het onmogelijk"

Het stel zou graag in Amsterdam blijven wonen, maar die markt is te krap. "We worden constant overboden. Of huizen worden gekocht door woningmaatschappijen. Voor starters in Amsterdam is het onmogelijk", legt Fernant uit. Daarom kijken de twee naar een huis in Haarlem, ook al werken ze in Amsterdam. Maar ook in Haarlem blijkt het lastig hun wensen te vervullen, vertelt makelaar Alex van Keulen hen onomwonden. "Voor dat budget is het gewoon heel erg lastig."

Als de twee uiteindelijk kunnen regelen dat hun budget met 25.000 euro verhoogd wordt, is het probleem nog niet opgelost. Uiteindelijk moeten Joeke en Fernant concessies doen. Ze besluiten om te gaan voor een groter huis, maar wel in een buitenwijk. "We willen graag meer huis voor ons geld."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Wat een ellende! Kopen Zonder Kijken koppel verliest opnieuw droomhuis

Als Alex uiteindelijk tóch een huis voor het stel op de kop weet te tikken, zijn Joeke en Fernant in het buitenland op reis. De twee zijn door het dolle heen. "We hebben gewoon een huis. Ongelooflijk. Ik besef het nog niet", aldus Joeke. "We gaan verhuizen van Amsterdam naar Haarlem!"

Wanneer het stel uiteindelijk voor het huis staat, zijn ze nog niet direct enthousiast. Joeke vindt vooral de groene voordeur lelijk. "Afschuwelijk", zegt ze erover. Van binnen blijkt het huis ook nog eens helemaal leeg. "Er is nog helemaal niets", aldus Fernant. "Wat moet ik zeggen?" vraagt Joeke zich af.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jeffrey en Diana kopen 'grafsteen' in Kopen Zonder Kijken

Gelukkig voor het stel is er nog 115.000 euro over om de bouwval te verbouwen. Maar dat gaat wel drie maanden duren. Toch stelt bouwkundige Bob de vraag of er nog 30.000 euro extra vrijgemaakt kan worden.

Het was een flinke kluif. Bob noemt de verbouwing "de grootste metamorfose ooit" van het programma. Maar als Joeke en Fernant het huis uiteindelijk zien, zijn ze door het dolle. "Alles is zo mooi." 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore