Entertainment

Martien emotioneler dan verwacht bij afscheid van chateau

19 oktober 2020 21:29
Martien Meiland in 'Chateau Meiland' Beeld © Talpa/SBS

Het levenswerk van de familie Meiland zit er nu echt op. Martien (59), Erica (56) en Maxime (24) hebben hun chateau vaarwel gezegd in hun realityshow. Naast een hoop geschreeuw, getier en gevloek was er ook een moment vol tranen bij voor de flamboyante kasteelheer.

"Meid, wat heb ik trek in een wijntje"

Het was een emotionele aflevering van Chateau Meiland. Na weken voorbereiding was het moment dan toch echt daar: de verhuiswagen stond voor de deur. Montana en Maxime besloten hun vader daarom nog een laatste afscheidscadeau te geven. Ze hadden een 'prachtige' zwijnenkop gezien die perfect in zijn nieuwe onderkomen zou passen. "Wat is die móói", reageert de kasteelheer enthousiast. "Ik heb inmiddels zoveel beestenkoppen verzameld, het wordt bij mij in de living één grote dierentuin." 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Caroline reageert op ruzie familie Meiland

De verhuizing gaat niet al te soepel van start. "We moeten gewoon doorgaan", reageert Martien wanneer het duidelijk wordt dat niet álle spullen mee terug naar Nederland kunnen. De wagen, die ramvol zit, zorgt voor de nodige emoties bij de kasteelheer. "Daar gaan we weer", kijkt hij sentimenteel toe. "Ik vind het gewoon vreselijk. Ik vind het toch raar." Pas de dag erna vertrekken ze echt, dus is het tijd voor hun favoriete hobby. "Meid, wat heb ik trek in een wijntje", kraamt Martien uit.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuwe liefde Martien Meiland moet aanvulling zijn op familie'

Ook voor de kijkers komt het einde van het chateau-avontuur nu pijnlijk dichtbij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meilandjes leggen veelbesproken vertrek Nadège uit

De Meilandjes hebben niet alleen maar lol gehad in het chateau. Huisvriendin Caroline moest al eerder weg uit Frankrijk omdat het niet meer wilde vlotten met de familie. Het liep zelfs zo uit de hand dat ze omgekocht zou zijn om uit de buurt te blijven van de familie, zoals te zien is in de video hieronder. 

Kijk Chateau Meiland hier terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore