Entertainment

Dit is waarom Tygo Gernandt tóch de Mol kan zijn

19 oktober 2020 15:08 Aangepast: 22 oktober 2020 11:20
Beeld © AVROTROS

Laten we duidelijk zijn: we weten dat Rik van de Westelaken afgelopen zaterdag heeft gezegd dat Tygo de Mol níét is. Maar de makers van 'Wie is de Mol?' hebben het credo 'Niets is wat het lijkt' in hun hoofd geprent. Enkele overduidelijke hints wijzen erop dat Tygo alsnog de Mol kan zijn. Wij leggen hieronder precies uit waarom.

Spiegels

'Tygo, jij bent niet de Mol', horen miljoenen kijkers Rik van de Westelaken zeggen. We weten inmiddels ook dat Nikkie niet de verliezer is en Jeroen niet de winnaar en dus moet een van de twee de Mol zijn. Toch wijzen verschillende hints wél naar de acteur als saboteur. Het zou zomaar kunnen dat de uitspraak van Rik bedoeld is om de kijkers op het verkeerde been te zetten.

De Molloten denken dat de spiegels die veelvuldig in beeld zijn gekomen, een belangrijke rol spelen. Als je de uitspraak van Rik in spiegelbeeld zou zetten, kun je hieruit opmaken dat Tygo wél de Mol is. Dat zou daarnaast ook betekenen dat Nikkie de verliezer is en Jeroen dus als winnaar uit de bus komt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Mol lijkt door handschrift in WIDM te zijn ontdekt

Ook de kledingkeuze van Tygo zou kunnen wijzen op zijn rol als saboteur. Zo draagt hij tijdens de eerste aflevering een T-shirt met daarop het woord warrior, maar een R staat in spiegelbeeld, wat tevens de titel van de allereerste opdracht is. 

Gebaren

Of Tygo is druk bezig met een cursus als gebarentolk, of hij probeert middels enkele gebaren zijn rol duidelijk te maken. Geregeld staat hij namelijk met zijn armen kruislings over elkaar en met zijn handen bijzondere gebaren te maken. Hieronder is een van die gebaren te zien. Hij houdt zijn wijs- en middelvinger omhoog als een V, maar in spiegelbeeld zou dit volgens Molloten ook een M kunnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe WIDM-theorie: verraadt deze oranje broek wie de Mol is?

Damocles en Napoleon

Een andere hint is gebaseerd op een interview dat Tygo een tijd terug heeft gegeven aan Flair. Hij vertelt onder meer dat De donkere kamer van Damocles zijn favoriete boek is. Damocles is tegelijkertijd de titel van de zesde aflevering. In ditzelfde interview geeft hij aan dat hij 'graag in de voetsporen van Napoleon wil treden'. In deze zelfde aflevering krijgen de kandidaten een briefje met daarop: "Is Napoleon de sleutel tot het verhaal?"

Tot slot kun je nog altijd je punten inzetten op Tygo in de app van Wie is de Mol? Hoewel dit niet per se aan te raden is, is het dus heel goed mogelijk dat de makers van WIDM? Nog een grote twist in petto hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Startdatum nieuw seizoen Wie is de Mol? bekend

Afgelopen zaterdag zagen we hoe Peggy als allerlaatste het spel moest verlaten. Gelukkig kon ze uithuilen bij oud WIDM-kandidaat Jamie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore