Entertainment

Julie Walters waarschijnlijk helemaal klaar met acteren

18 oktober 2020 15:33 Aangepast: 18 oktober 2020 17:04
Beeld © Getty Images

Julie Walters (70) stopt hoogstwaarschijnlijk helemaal met acteren. De 70-jarige actrice wil alleen voor een nieuwe Mamma Mia!-film nog een uitzondering maken, zegt ze in gesprek met The Times.

"De oncoloog vroeg me: 'waarom denk je dat je kanker kreeg?'"

Bij de Britse werd twee jaar geleden darmkanker geconstateerd. Ze had twee tumoren in haar dikke darm maar werd na een operatie en een chemotherapie weer kankervrij verklaard.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Actrice Julie Walters genezen van darmkanker

Haar ziekte werd veroorzaakt door haar drukke werk, denkt Julie. "De oncoloog vroeg me: 'waarom denk je dat je kanker kreeg?' En het eerste dat in mij opkwam was het acteren. Dat komt door de manier waarop ik het benader", legt de actrice uit. "Ik zit er altijd helemaal in. Het is een erg stressvolle baan en ik slaap nauwelijks als ik werk. Het is niet goed voor me."

"Na de operatie dacht ik: ik ga niet meer werken. Tenzij er nog een Mamma Mia!-film komt", voegde ze er lachend aan toe.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

'Nieuwe ABBA-nummers in derde Mamma Mia-film'

In de twee Mamma Mia!-films speelde Julie de rol van Rosie. Ook is ze bekend als Molly Wemel in de Harry Potter-filmreeks. Daarnaast speelde Julie onder meer in Educating Rita (1983) en Billy Elliot (2000).

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore