Ga naar de inhoud
Entertainment

Love Actually-actrice vindt de kerstklassieker ver-schrik-ke-lijk

Beeld © Universal/Netflix

Denk je aan traditionele kerstfilms, dan denk je al snel aan een klassieker als 'Love Actually'. Na 17 jaar is de film blijkbaar nog niet over z'n hoogtepunt heen, hoewel actrice Lulu Popplewell (29) daar anders over denkt. Ze speelt Harry en Karens dochter Daisy en ook al heeft ze geen spijt van de rol, vindt ze de film wel hartstikke ruk.

"Alle vrouwen in de film zijn een soort passieve objecten"

Ondanks de grote rol die Lulu als Daisy in Love Actually speelt, is ze nu, zoveel jaar later, niet te spreken over de film. In de podcast Almost Famous with Barnaby Slater maakt ze gehakt van de film. "Ik heb er geen spijt van (dat ik in de film heb gespeeld, red.). Maar om het zacht uit te drukken vind ik het een shit film. De film is erg verouderd."

Daarmee doelt ze op de rollen die de vrouwen in Love Actually spelen. "Alle vrouwen in de film zijn een soort passieve objecten. Ik ben blij dat mensen de film leuk vinden, hoor. Maar dan heb je wel een slechte smaak", grapt ze.

Vroeg
Lees ook:
Vroeg kerstcadeautje: Love Actually komt naar Netflix

Voor wie Love Actually de afgelopen 17 jaar niet minstens één keer heeft gezien: in de film volg je als kijker verschillende verhaallijnen. Zo papt de minister-president aan met een vrouw uit z'n staf, flirt de vader van Daisy achter de rug van z'n vrouw om met de secretaresse en is er ook nog een ingewikkelde liefdesverhouding tussen een koppel en hun beste vriend. De intimidatie op de werkvloer werd destijds nog als romantisch neergezet, maar kan tegenwoordig op heel wat kritiek rekenen.

Volgens Lulu zijn rollen die deze vrouwen in de film spelen niet meer van deze tijd, maar hiermee probeert ze absoluut niet scripschrijver Richard Curtis voor de bus te gooien. "Hij schreef in de context die bij die tijd paste. Ik bedoel, het was 2003."

Videoland
Lees ook:
Videoland gooit 8 kerstfilms online voor wie niet kan wachten
Bron: RTL Boulevard
Meer over