Ga naar de inhoud
Entertainment

'Onherkenbare' Eric Corton vertelt hoe hij ruim 30 kilo afviel

Eric Corton Beeld © ANP

Na zijn optreden in 'Ik Hou Van Holland' was het even schrikken voor de fans van Eric Corton (51). De 'Penoza'-acteur leek een heel ander mens, vonden velen. En dat klopt ook wel, want hij is behoorlijk afgevallen. Op Instagram geeft hij er nu een verklaring voor.

"Weggefietst"

Eric zit strak in zijn fietspak, blijkt uit zijn Instagram post. De acteur heeft '33 kilo weggefietst', legt hij uit. Hij blijkt een waar wielerfanaat te zijn geworden en maakt graag de wegen onveilig met zijn nieuwe scheurmonster. 'Ben ik vandaag opeens zes kilo aangekomen en ben er heel erg blij mee', geint Eric bij een foto met zijn nieuwste aanwinst. De fiets bestaat uit 'zes kilo carbon, schijfremmen, pokermeter en een bel'. Er is geen tijd te verspillen: 'Nu snel een rondje doen.'

Kijkers
LEES OOK:
Kijkers M geëmotioneerd door verhaal Penoza-acteur Eric Corton

Het Instagramkiekje levert behoorlijk wat reacties op. Erics fans zijn blij voor hem, maar zijn niet allemaal tevreden met zijn nieuwe figuur. 'Klasbak', noemt eentje hem, terwijl een ander wat kritischer is: 'Blijven fietsen maar wel in lichaamsgewicht aankomen, Eric. Je wordt te mager, man.' Een derde vindt het juist 'netjes' van hem.

Eric is bij lange na niet de enige BN'er die de strijd tegen de kilo's aan is gegaan. Ook Diederik Jekel blijkt een heleboel pondjes te zijn verloren en in de video hieronder vertelt hij hoe. 

Diederik Jekel doet uit de doeken hoe hij 16 kilo kwijtraakte

00:13