Entertainment

Hugo de Jonge openhartig over sterke band met vrouw Mireille

16 oktober 2020 07:07

Art Rooijakkers brengt in 'Rooijakkers Over De Vloer' een verjaardagsbezoekje aan Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (43). Bekend om zijn kleurrijke schoenen, maar daarnaast wordt hij geroemd om zijn inhoudelijke kennis en harde werken. Hoe is Hugo achter de voordeur? Art overvalt hem thuis en hij komt daarbij niet met lege handen aanzetten...

"Soms denk ik: Huug, kan het misschien ietsje minder?"

Dat Hugo fan is van schoenen is menigeen die hem op de voet volgt vast al opgevallen. Daarom heeft Art een wel heel toepasselijke taart meegenomen: één in de vorm van een schoen. Hij valt meteen met de deur in huis en vraagt de minister hoe het gaat. "Ik vind het heel mooi om deze rol te mogen spelen in deze tijd, maar tegelijkertijd is het ook zwaar. Het is heel veel wat allemaal moet en de verantwoordelijkheid is groot", biecht hij op. Zijn vrouw Mireille zegt daarop: "Soms denk ik: Huug, kan het misschien ietsje minder? Iets meer tijd voor het gezin zou fijn zijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Zó bloeide de liefde tussen Hugo de Jonge en zijn vrouw op

Dat hij passie voor zijn vak heeft en niet van plan is om snel te stoppen wordt wel duidelijk. "Alle maatregelen hebben onmiddellijk betrekking op het leven van mensen en dat heb ik nog nooit zó intens gevoeld. Het is heel mooi om te doen." De keerzijde is dat hij ook regelmatig haatreacties ontvangt. "Mezelf ervoor afsluiten dat kan ik niet altijd, maar ik probeer wel te voorkomen dat het onder mijn huid gaat zitten."

Hugo en Mireille hebben samen twee kinderen, zoon Ismaël (15) en dochter Sarah (12). Zij ziet het niet bepaald zitten om in de voetsporen van haar vader te treden. "Het lijkt me een beetje saai of zo", zegt ze. "Ik hou er meer van om de creatieve kant op te gaan in plaats van urenlang praten. Als ik 's ochtends op mijn telefoon swipe zie ik meteen al vier keer het hoofd van mijn vader staan, dan denk ik: ook goedemorgen. Ik vind het wel leuk om dingen eerder te horen. Dan praten ze erover in de groepsapp en denk ik: dat weet ik al." 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Art Rooijakkers komt bij Hugo de Jonge over de vloer

Met Mireille is hij dit jaar alweer 21 jaar getrouwd. De liefde bloeide op toen ze bij elkaar in de klas zaten en Hugo cassettebandjes maakte voor haar toen ze ziek was. "Dat was heel lief en toen zijn wij gaan daten", vertelt zijn vrouw. Dat de liefde er nog steeds is dat is duidelijk. "Het klikte en het was fijn om bij elkaar te zijn en dat is het altijd geweest."

Het koppel vertelt ook dat ze met elkaar appen tijdens het debat. "Heel veel mensen denken dat hij het uit zijn mouw schudt, maar ik weet dat het niet zo is. Hij is altijd zenuwachtig voor een debat en het levert hem ook spanningen op", vertelt Mireille. "Als ik te gast ben geweest bij een talkshow is het meest kritische appje daarna altijd van Mireille, Mireille is mijn politiek adviseur", vult Hugo aan. "Het schattige is dat Hugo mij altijd als eerste zal bellen na een interview, hoe laat het ook is", laat ze weten.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

'Hugo de Jonge draagt kermisschoenen'

Ze hebben behoorlijk wat muziekinstrumenten in huis staan en volgens Mireille is muziek de graadmeter hoe het met haar man gaat. "Hij zingt heel veel, als het goed met hem gaat. In de auto, in huis, in de badkamer. Als ik hem niet hoor zingen, denk ik: hey, wat zou er zijn."

In de video hieronder vertellen Hugo en zijn vrouw alles over hoe de liefde tussen hun is ontstaan.

Rooijakkers Over de Vloer is elke donderdagavond te zien op RTL 4 en te bekijken bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore