Ga naar de inhoud
Entertainment

Martien Meiland kreeg nieuw oog aangeboden van zakenman

Martien Meiland Beeld © ANP

Toen Martien Meiland (59) vier jaar oud was, kreeg hij tijdens het knutselen een schaar in zijn rechteroog. Door het ongeluk kan de kasteelheer nog wel licht binnenkrijgen via dat oog, maar is hij verder blind aan dat oog. Toen hij als volwassene voor een zakenreis naar India ging, werd hem een nieuw oog aangeboden, vertelt hij in zijn biografie.

"Dat kán toch helemaal niet?"

Er is jarenlang geprobeerd om het oog van Martien weer goed te krijgen. Weekblad Privé heeft een aantal passages uit zijn biografie gepubliceerd, waaruit blijkt dat hij vele behandelingen en onderzoeken is ondergaan. Op een bepaald punt vond hij het mooi geweest en wilde hij 'die poppenkast' niet meer. "Ik stop ermee", dacht hij en besloot zijn lot te accepteren.

Martien
Lees ook:
Martien en Maxime Meiland achtervolgd door fans op eigen terrein

Martien deed voor zijn interieurwinkel inkopen in India, waar hij een zakenman tegen het lijf liep. "Ik leerde meneer Cupta kennen tijdens een etentje", verklaart hij. "'Wat is er aan de hand met je oog?' vroeg hij." De zakenman had een oogziekenhuis in Delhi en wilde Martien helpen.

Martien
Lees meer:
Martien over Ryanne van Dorst: 'Zij is zo'n brutaal meisje'

"Ik zeg: 'Ik krijg van jou een nieuw oog? Dat kán toch helemaal niet?'" aldus Martien. Daar bleek hij gelijk in te hebben. Na een aantal tests bleek de oogtransplantatie onmogelijk, omdat de spieren achter zijn rechteroog zo verslapt waren geraakt dat een nieuw oog geen mogelijkheid zou zijn. Het boek Martien: van burgemeesterszoontje tot kasteelheer ligt vanaf 17 oktober in de winkels. 

Ook de Meilandjes bieden graag een helpende hand. Erica en Maxime zetten zich in voor arme gezinnen, zo is te zien in de video hieronder. 

De Meilandjes zetten zich in voor arme gezinnen

02:12