Entertainment

Kanye West deelt eerste video presidentiële campagne

12 oktober 2020 22:09 Aangepast: 13 oktober 2020 08:07
Beeld © ANP

Kanye West (43) heeft als presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen een aantal uitgesproken standpunten. De rapper postte maandagavond een campagnevideo voor zijn presidentschap op zijn socialmediakanalen.

In de video staat West afgebeeld voor een wapperende Amerikaanse vlag. Hij praat onder andere over gerechtigheid. "We moeten samen nadenken over wat gerechtigheid is," aldus West. "We hebben visie nodig om onze toekomst te verwezenlijken en onze dromen uit te laten komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kanye West verrast fans toch weer met nieuwe muziek

In de video spreekt de rapper ook veel over religie, volgens hem het belangrijkste in de Amerikaanse samenleving. West beweert dat door gebed, mensen weer kunnen geloven in elkaar. "We dienen een hoger doel, we moeten elkaar dienen. We moeten ons op geloof focussen zodat we grote dingen kunnen bereiken. Stem op Kanye West." Ook familie is een veelbesproken onderwerp in de campagne. Zo komen er foto's voorbij van een jonge Kanye met zijn ouders.

Officieel doet Kanye volgende maand nog mee met de Amerikaanse presidentsverkiezingen als onafhankelijk kandidaat maar hij zal geen rol van betekenis spelen. In de opiniepeilingen scoort hij nergens hoog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim en Kanye ondanks scheidingsgeruchten op 'date night'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore