Entertainment

Jochem Myjer haalt hard uit naar 'mafklappers' met coronacomplot

12 oktober 2020 22:13 Aangepast: 13 oktober 2020 09:52
Beeld © ANP

Cabaretier Jochem Myjer (43) haalt maandag op Twitter hard uit naar alle 'mafklappers' die complottheorieën verspreiden over het coronavirus. Ook laakt hij de mensen die 'te eigenwijs zijn om de regels na te leven, en die het verpesten voor de rest van de samenleving'.

'Deze pandemie brengt velen veel schade'

De populaire komiek zegt pijn in zijn buik te hebben van de dreigende nieuwe maatregelen die de horeca en de cultuursector weer hard lijken te raken. 'Deze pandemie brengt velen veel schade, maar wat een totale ramp niet alleen voor de horeca maar ook voor m’n geliefde theaterwereld. En dan heb ik het niet over de meeste artiesten, maar voor alle mensen die in deze branche werkzaam zijn.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoontje Jochem Myjer lijkt verdacht veel op Klaas van der Eerden

Myjer vindt het onrechtvaardig dat deze groepen worden gestraft, terwijl zij er de afgelopen maanden heel hard aan hebben gewerkt om de voorstellingen 'coronaproof' en veilig door te laten gaan. De uitlatingen zijn ongebruikelijke boos en machteloos voor de komiek, die doorgaans vooral positieve berichten deelt met zijn volgers.

Het lijkt erop dat het kabinet dinsdag weer strenge maatregelen gaat aankondigen om de snelle verspreiding van het virus in te dammen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore